Figyelembe veszik itthon a cégek, hogy milyen nyelvvizsgája van az embernek?
Amúgy a középfokú nyelvvizsga megléte meg nem sokat ér.
Egy csomó embernek van, aki csak hebegni, habogni tud éles helyzetben.
Én is most kezdtem el németet tanulni. A csoporttársak nagyon forszírozták a nyelvvizsgát, de pont a tanár beszélte le őket. Nem kell a diplomához, felvételihez, senkit nem érdekel, és az ára is horror.
Ráadásul a legtöbb nyelvvizsgán teljesen életszerűtlen feladatok vannak. Pl. hibajavításos feladatok. Az 5 feladatból meg összesen egy a beszélgetés, kb. egy 10 perces interjú. Amin szerintem nem is tudják eldönteni, hogy tudsz-e beszélni, csak, hogy éppen mázlid volt-e a témával.
Amikor angol interjúra mész külföldi nagyfőnökkel, akkor az egész interjú angolul folyik. Én voltam már 1,5 órás interjún is, ahol egy szót nem beszéltünk magyarul. A 10 perces középfokú nyelvvizsga kutya füle ahhoz képest. Viszont senkit nem érdekelt, hogy egy bizonyos újságcikkbe be tudom-e helyettesíteni a hiányzó szavakat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!