Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Aki gyesen van az kaphat...

Aki gyesen van az kaphat mellette munkanélkülitől munkanélküli segélyt/álláskeresési járadékot vagy mit?

Figyelt kérdés
2009. nov. 19. 13:31
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha gyesen vagy akkor nem jár a munkanélküli segély,hisz mint anya otthon vagy a picivel aminek az évei beleszámítanak a nyugdíjba...Várd meg míg letelik a 3 éved,és ha utána sem kapsz állást akkor mehetsz a segélyekért...
2009. nov. 19. 13:42
 2/12 A kérdező kommentje:
De sokan dolgoznak gyes mellett, dolgozni lehet segély az nem jár?
2009. nov. 19. 13:47
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
A barátnőm is dolgozik a gyes mellett de feketén.....nem jár a munkanélküli segély...Ha kell pénz neked akkor keres te is valami munkát nem hivatalosan...
2009. nov. 19. 13:50
 4/12 A kérdező kommentje:

Nem rólam van szó, szerencsére, hanem egy ismerősömről. De az én kolleganőm hivatalosan dolgozik, a kislánya betöltötte a 2évet és még jár neki a gyes.

Az se számít,h ismerősömék gyereke is betöltötte már a 2évet?

Egyébként próbálnak ők munkát is keresni,de nem sok sikerrel:S

2009. nov. 19. 14:05
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy tudom, hogy Gyes mellett lehet vállalni 4 órás munkát, és megmarad a Gyes. De nem kötelező ez, otthon is lehet maradni, ezért mindenki maga dönti el, dolgozik-e. Ezért nem kötelesek fizetni munkanélkülit. Gyed mellett azonban nem lehet dolgozni,akkor fel kell mondani a Gyed-et. Vagy munka, vagy Gyed, együtt a kettő nem lehet.
2009. nov. 19. 14:12
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Már rendes 8 órás munkát is lehet vállalni gyes mellett, ha a gyerek elmúlt egy éves. Mivel a gyes nevében benne van, hogy segély, így két segélyt egyszerre nem lehet igénybe venni. Eseti segélyeket az önkormányzattól talán igen, ha van rá keretük. Ezt mindig csak ott tudják megmondani pontosan, ahol lakik, hogy mire jogosult.
2009. nov. 19. 14:40
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
A GYES a gyermek 3 éves koráig alanyi jogon jár! Mellette 8 órában lehet dolgozni, de munkanélküli segélyre nem jogosult senki, aki GYES-en van.
2009. nov. 19. 15:00
 8/12 A kérdező kommentje:
Hát akkor buták voltak. Mert az apuka van gyesen,de ő közbe meg mehetett volna munkanélkülire...
2009. nov. 19. 15:29
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Akkor egyszerű, cseréljék meg a dolgot. Bemennek, anyuka igényli mostantól a gyest, apuka meg a munkanélküli segélyt.
2009. nov. 20. 11:50
 10/12 A kérdező kommentje:
Én is ezt mondtam,de azt mondták,h bonyolult merthogy kérdezgetnének,h miért. De erre én a helyükbe mondanám,h úgy volt,h anyukának lesz munkája,de sajnos mégse. Meg,hogy időbe telik, csúszna 1-2hónapot, és most nagyon kell a pénz.
2009. nov. 20. 12:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!