Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért néznek le a munkahelyemen?

Miért néznek le a munkahelyemen?

Figyelt kérdés
21 éves vagyok, már 3 éve dolgozom. Dolgoztam nagy multiknál is különböző beosztásokban. Már pár hónapja dolgozom egy kis cégnél. Először adminisztrátorként kezdtem, de aztán a bejelentésnél irodavezető lett a beosztásom. Mégis mindenki úgy kezel, mint egy "kis" adminisztrátort. A főnökeim is úgy mutatnak be mindenkinek és ami a legzavaróbb, hogy az egyik mun katársam, aki üzletvezető (hozzáteszem 1 évvel idősebb nálam), állandóan lenéz. Múltkor is mondta, hogy adminisztrátor vagyok, de én kijavítottam, hogy irodavezető és csak hőbörgött, hogy hát ő nem így tudja, meg ilyenek. Gondolom a főnökeim nem szóltak neki, hogy ez van a papírra írva, de mondjuk ők is így viselkednek velem. Annyira bánt a dolog. Főleg, hogy így leminősítenek szóban, de aztán meg elvárják, hogy az irodavezetői feladatokat ellásam. Akkor most vagy ez vagy az?!
2009. nov. 18. 12:28
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem ártan tisztázni a munkakörödet, és a felelősségi viszonyokat a feletteseddel. Én megkérdezném hogy most milyen munkakörben foglalkoztatnak. Vannak beosztottjaid?. Azt nem ártana tudni. A munkatársad meg levan ejtve. Semmi köze hozzád, azon kívül hogy egy helyen dolgoztok.
2009. nov. 18. 12:48
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Hát ez még igy lesz egy jó darabig...Főleg, hogy még csak 21 éves vagy.Én is igy vagyok 23 vagyok, és látom hogy még mindenki olyan kis fiatal lánykának néz, mivel a többiek 35-40 fölötti mind:)).De én ezt elfogadtam, és várom h az idő múljon, de az én esetemben annyira nem éreztetik csak én úgy látom .
2009. nov. 18. 12:59
 3/6 A kérdező kommentje:
Nincsenek beosztottjaim. Egyedül vezetem az egész irodát. Mindent én csinálok. Mindig is ilyen munkát szerettem volna, csak egy kicsit több tisztelettel és megbecsüléssel. Az elején minden rendben volt, de amióta bejelentettek, azóta gáz az egész. A munkatársamat meg úgy állítják be, mint a főnökömet, közben meg semmi közünk nincs egymáshoz.
2009. nov. 18. 13:02
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
ohh hadd el na, csak ennyi legyen a legnaygobb munkahelyi gondod..probáld meg elfelejteni, te véhezd el jól a munkád, lés majd eléred azt h esetleg felnézzenek rád!!!addig ne öld magad ezen!
2009. nov. 18. 13:24
 5/6 anonim ***** válasza:
78%

Egy kicsit gondolkozz el. Ezzel a mentalitással - amit itt a kérdés kiírásánál és kommentjeidben tanúsítasz - nem igazán csodálom, hogy "lekezelően" bánnak vele.

De a tiszteletet hangoskodással és "szóvátétellel" akarod elérni. Ez pedig nem fog menni. A tiszteletet egy munkahelyen nem úgy kell elérni, hogy "kijelented, hogy te vagy az irodavezető, és ezentúl mindenki tiszteljen."

Dolgozz úgy, hogy MÉLTÓ LEGYÉL minden munkatársad tiszteletére.

Ha a munkatársad (ezt nem teljesen értem amúgy, mert egy irodavezetőnek nincs mellérendelt kapcsolata általában - illetve a többi iroda irodavezetőjével, de azok nem "egy légtérben dolgoznak" - csak alá- és fölérendelt viszonyok vannak) játssza a főnököt, akkor játssza. Te pedig végezd a munkád. Azt amíg ő főnököt játszik, te érj el eredményeket. És akkor majd te JOGOSAN válsz főnökké.

De ez a mentalitás egy munkahely esetén sem kifizetődő, hogy "miazhogynemtisztelnek". Mit vársz? Egy 21 éves "munkatárs" még nem vívja ki a kori tiszteletet. Neked más utakon kell azt megszerezni.

Arról nem is beszélve, hogy amikor alkalmaztak, akkor te adminisztrátorként mentél oda. A munkaszerződésedre került az irodavezető. Mert lehet, hogy így volt jó a cégnek...

De ha ezt puffogással akarod tisztázni, könnyen adminisztrátor sem lesz.

Egy jó szándékú HR-es.

2009. nov. 18. 13:52
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a jószándékú választ. Soha nem vertem a mellem és szóvá meg aztán pláne nem tettem, hogy engem tiszteljenek. Ezt csak itt osztottam meg "veletek", hogy bánt a dolog, hogy mindent megteszek és semmi hatás.

És azért lettem irodavezető, mert megdolgoztam érte. Több dolgot tudtam és tudok is elvégezni, mint amire a főnökeim számítottak. Így örömmel ruházták át rám a feladatokat.

2009. nov. 18. 14:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!