Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Melyik előnyösebb, ha az...

Melyik előnyösebb, ha az ember közszférába dolgozik vagy vállalkozásba?

Figyelt kérdés

2013. nov. 7. 20:56
 1/5 anonim ***** válasza:
31%
Versenyszféra. Közszférában elég rosszak a bérek.
2013. nov. 7. 21:01
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ... én közszférában dolgozom, és tudom, hogy sok vállalkozónál dolgozó nyomorult rabszolgánál jobban keresek.
2013. nov. 7. 21:06
 3/5 anonim ***** válasza:
90%
Munkakörtől függ. Megfelelő végzettséggel a közszférában is lehet nagyon jól keresni, ráadásul ha ott sikerül megcsípned egy jó állást, nagy eséllyel nyugdíjas korodig maradhatsz, míg a vállalkozások sokszor pár év után becsődölnek.
2013. nov. 7. 21:31
 4/5 anonim ***** válasza:
0%

Egyértelmű, h vállalkozás, de az is kell hozzá, h komoly végzettséged legyen.

Közszférában nem fizetik meg szinte sehol, de ha meg is max nettó 250 ezer ft amit hazavihetsz, persze ha nem osztályvezető vagy polgármester vagy, mert akkor több is, de akkor a fizetés már csak szecska lesz.

Ha jól tudom a jegyzők keresnek 250 körül.

Persze kormányváltáskor mész a levesbe.

Vállalkozásban meg, ha jó vagy úgy kifizetnek, h beszarsz.

2013. nov. 8. 02:14
 5/5 anonim válasza:
58%
A közszféra pályakezdő fiataloknak jó lehet mert végülis fix pénz minden hónapban még ha nem is olyan sok... Talán ezzel az előnyöket el is mondtam. Ezt az időt arra kell fordítani h tanulás ismerkedés stb. Vezetőként már meg lehet keresni annyit mint egy normálisan működő vállalkozás tulajdonosa de általában nem abból csinálnak vezetőt aki szakmailag rátermett hanem aki politikailag beleillik a képbe...arról nem beszélve h bármikor meneszthetik indok nélkül. Röviden a közszféra egy ugródeszka a fiatalnak egyebekben sztem inkább egy multi vagy ha van lehetőség akkor saját vállalkozás
2014. jún. 19. 09:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!