Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Nem szoktatok tartani attól,...

Nem szoktatok tartani attól, hogy nem feleltek meg az új munkahelyen?

Figyelt kérdés
Engem most vettek fel szoftvermérnöknek (frissen diplomáztam, még sosem dolgoztam huzamosabb ideig) és annyira izgulok, hogy nem fogok megfelelni. Az első pár hetet tréningen fogom tölteni.
2013. okt. 31. 20:15
 1/10 anonim ***** válasza:

. Jövőhét hétfőn kezdek az új munkahelyemen.

De nem félem mert tudom mit várnak el és tudom hogy teljesítem.

Ez is nem jelentkeztem olyan állásra amihez nem értek.

2013. okt. 31. 21:02
 2/10 anonim ***** válasza:
Nyugi, ez természetes, még később is izgul az ember. Az első munkahelyemen meg voltam győződve arról, hogy még a próbaidő alatt kivágnak. Aztán mégis maradtam 7 évig. :-)
2013. okt. 31. 21:05
 3/10 A kérdező kommentje:

Hehe második...én is így gondolom, hogy első nap megköszönik a részvételt és küldenek is el.

Irigylem első a magabiztosságodat, de sajnos én nem rendelkezek ezzel a tulajdonsággal :).

2013. okt. 31. 21:10
 4/10 anonim ***** válasza:

"Nem jelentkeztem olyan állásra, amihez nem értek." Haha, ez nem magabiztosság, hanem beképzeltség.

Minden munkahely más és más, mindenhol be kell tanulni. Nem véletlen van a 3 hónap próbaidő.

Nyugi, ha látják, hogy igyekszel, akkor nem lesz semmi gond. Másoknak is meg kellett tanulni, senki nem úgy született.

2013. okt. 31. 21:41
 5/10 anonim ***** válasza:

Ezen a mondaton én is fennakadtam.

Minden munkahely más, mások az elvárások és a közösség.

2013. okt. 31. 21:53
 6/10 anonim ***** válasza:

Mondok egy erős példát.

A kőműves ne jelentkezzen agysebészi pozíció betöltésre. Hogy vagy vagy.

2013. nov. 1. 07:24
 7/10 A kérdező kommentje:
A kőművest valószínűleg egy interjúig sem jutna el, nem kell attól tartson, hogy felveszik.
2013. nov. 1. 09:08
 8/10 anonim ***** válasza:
Én egyetértek az elsővel. Bérszámfejtő vagyok, a munkám mindenhol ugyanaz. Én csak a közösség miatt szoktam tartani az "újtól". Reménykedem hogy a kollégák jó fejek legyenek.
2013. nov. 1. 15:59
 9/10 anonim ***** válasza:
Ezért írtam hogy erős példa, nem azt hogy életszerű.
2013. nov. 2. 09:56
 10/10 anonim ***** válasza:

8: "Bérszámfejtő vagyok, a munkám mindenhol ugyanaz. "

Pénzügyi területen dolgozom, és nem minden munka ugyanaz.

Bérszámfejtésnél lehet, hogy kisebb a mozgástér, de az én esetemben pl. nem mindegy, hogy mit követelnek meg az adott pozícióban. Pl. egyik cégnél csináltam cash flow-t, olyan egyszerű volt, hogy egy átlag érettségizett diáknak megmutatom és fél órás betanítás után megcsinálja, míg a következő munkahelyemen olyan bonyolult (igazi rendes cash flowt kellett csinálni, nem azt a tinglitanglit) volt, hogy néha rendesen megizzasztott.

Az se mindegy, hogy melyik könyvelőprogramot használjuk. Az egyiket kenem-vágom, van amit szintén ismerek és szeretem, ha olyan helyre kerülök, ahol nem azt használják amit ismerek, akkor elég rizikós, hogy milyen lesz vele dolgozni. Az egyik helyemen egy újat kellett megtanulni, annyira utáltuk, hogy elhatároztam, én ezzel többet nem dolgozom. Azóta kérdezem meg az állásinterjúkon, hogy mivel dolgoznak, aki ezt mondja, ott addig tartott az interjú....

Ahol könyvelőt keresnek, ott sem mindegy, hogy szimpla beszállítói számlákat kell kontírozni, ahol a 99% ugyanaz a kategória, vagy elvárják a teljes körű könyvelést, adóbevallással - és hogy a cégnek mi a tevékenysége, mert vannak egyszerűbb és bonyolultabbak...

Szóval én azt látom, hogy munkahelyenként eltérőek az elvárások, és hiába nagyjából ugyanaz a pozíció (pénzügy, könyvelés, elemzés téren legalábbis így van). A kérdező meg nem hostessnek megy egy áruházba ahol tök mindegy, hogy a kis tálcáján csokidarabkák vagy szappanminták vannak, csak osztogassa és kedvesen mosolyogjon.

2013. nov. 2. 11:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!