Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha valaki leérettségizik,...

Ha valaki leérettségizik, akkor utána nyáron tud vállalni diákmunkát ha megszűnik a nappali tagozatos hallgatói jogviszonya? Vagy hogy van ez? Ki számít akkor nyári diákmunkán 18 felett diáknak?

Figyelt kérdés

2013. okt. 30. 20:52
 1/5 anonim ***** válasza:

Érvényes diákigazolvánnyal (ami nem attól lesz érvényes hogy még tanulsz-e valahol) az adott év október 31-ig tudsz munkát vállalni.

Én még egyetemista vagyok és diákmunkázom. A szeptemberi és az októberi munkáim során találkoztam olyan, már egyetemet elvégzett emberekkel akik nyáron végezték el az egyetemet és már nem tanultak sehol. De mivel megvan még a diákjuk ezért október 31-ig vállalhattak diákmunkát és ezt ki is használták.

2013. okt. 30. 23:09
 2/5 A kérdező kommentje:

De iskolalátogatási igazolás kell a diákmunkához, nem?

Márpedig, ha valaki leérettségizett, akkor június 30. után megszűnik a tanulói jogviszonya, hiába érvényes a diákigazolvány még október végéig.

2013. okt. 31. 08:39
 3/5 anonim ***** válasza:

Idén szeptembertől kezdve nem kötelező az iskolalátogatási igazolás bemutatása az iskolaszövetkezeteknek! Elég csak egy érvényes diákigazolvány.

Akár valaki érettségizett és nem folytat tovább felsőfokú tanulmányokat, akár valaki lediplomázott és még van ideje erre, az vállalhat diákmunkát a nyári jogviszonyának megszűnését követően október 31-ig.

Most is vettem volna az iskolalátogatásikat. Kértem vagy négyet, mert legalább annyi szövetkezetnél vagyok tag, de sehová nem kellettek. Diákom volt és kész. Még október 31-ig azt is elfogadják, ha nincs erre a félévre hitelesítve (matricázva).

2013. okt. 31. 12:18
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. :)
2013. okt. 31. 14:32
 5/5 anonim ***** válasza:

szia. utolsónak igaza van, én egyik szövetkezetnél dolgoztam.

okt 31ig és márc 31ig tudsz igy dolgozni, ha elveszik suli végén a diákod, akkor is adnak egy papírt, ami azt helyettesíti.

2013. nov. 6. 16:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!