Ausztria vagy Anglia?
Megszűnt a munkaviszonyom,ezért azon gondolkodom,hogy meg kellene próbálni külföldön elhelyezkedni,akár szezonális munkára.
A gond ott van,hogy a nyelvekkel nem állok valami fényesen.
Ráakarok állni valamelyik tanulására,de azt nem tudom eldönteni,hová lenne érdemesebb kimenni dolgozni?
Úgy tudom,hogy Angliában jobb a fizetés,de sokal drágább a megélhetés is!
Ausztriában inkább csak szezonális munkákról tudok.
Ott kevesebb a fizetés,de az élet sem olyan drága.
Ráadásul,Ausztiából szerintem vagy 3 havonta haza lehetne járni,Angliából meg jó,ha félévente vagy évente!
Szóval,mit ajánlotok,melyik nyelvvel és országgal próbálkozzam meg?
Köszönöm a válaszokat!
Ha nem beszéled a nyelvet, mindkét országban csak szakképesítést nem igénylő munkát tudnál találni. Takarítást, gyermekfelügyeletet, segédmunkát.
Kérdés az, hogy mik a hosszú távú terveid? Én Angliában voltam babysitter, megtanultam a nyelvet felsőfokon, ami azért segít, ha itthon szeretnék elhelyezkedni. Viszont, ha hosszú távon gondolkodsz, akkor inkább a németet tanuld. Sok olyat hallottam, hogy magyarok dolgoznak butikban, benzinkútnál, és hazajárnak aludni. Itthoni áron élnek, kinti fizetésért. Persze perfektül kell tudni németül.
Land der Berge, Land am Strome, Land der Äcker, Land der Dome, Land der Hämmer zukunftsreich ! Heimat bist du großer Söhne, Volk begnadet für das Schöne, Vielgerühmtes Österreich, Vielgerühmtes Österreich ! :-))
Egyértelműen Ausztria, sok olyan munka van ahová kifejezetten magyarokat keresnek, de úgy hallottam ezek inkább mezőgazdasági munkák . Az emberek is sokkal barátságosabbak, közelebb is van, és a fizetés is majdnem olyan mint Angliában :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!