Hogy tudok munkát vállalni, ha GYES-en vagyok és felszámolás alatt van a régi munkahelyem úgy, hogy az esetleges végkielégítésemet is megkapjam?
Figyelt kérdés
GYES-en vagyok és szeretnék ismét dolgozni, de a régi munkahelyem felszámolás alatt van. Úgy tudom végkielégítésre is jogosult vagyok. Ha elmegyek dolgozni 4 órában, akkor a régi cégemnél elméletileg fel kell mondanom?
De ha felmondok, akkor nem illet meg a végkielégítés. Ebben a helyzetben hogy tudok munkát vállalni?
2013. okt. 20. 21:12
1/3 anonim válasza:
Sokat akar a szarka? :P
Ha felmondasz, nincs végkielégítés. Csak úgy tudsz munkát vállalni ebben az esetben, ha felmondasz a munkahelyeden. Mivel a gyes is megillet.
Sajnos nem tudok más megoldásról.
2/3 WÁgnes válasza:
Szia, szerintem ez így nem igaz, ahogy az előző válaszoló állítja. Vállalhatsz másodállást, GYES mellett is, heti 30 órában, s így nem kell felmondanod az előző helyeden. Keresd meg a dolgozó mami blogot a neten, az írója tud választ adni, nekem is ő segített nemrég!
3/3 anonim válasza:
"új munkáltatónál határozott idejű szerződéssel akár teljes, akár részmunkaidőben, a fizetés nélküli szabadságot fenntartva a régi munkaadónál."
Itt ezt írja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!