Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hány nap szabadságom van?

Hány nap szabadságom van?

Figyelt kérdés
Ez év szeptember 2-án kezdtem az első munkahelyemen (21 éves vagyok). Mennyi nap szabadságom van/lesz? Már most megkaptam az év hátralévő részére járó napokat?
2013. okt. 12. 19:50
 1/4 anonim ***** válasza:
54%

25 éves korig az alapszabadság 20nap évente. Ha év közben kezdtél dolgozni, akkor ennek az időarányos része jár. Szept.02-i kezdésnél ez 6,63 nap, de fél nap fölött fölfelé kell kerekíteni, így idén 7 szabadnap jár neked.

Az, hogy hogyan veszed ki, (mert lehet, hogy 3 hónapig próbaidőn vagy és nem nagyon szeretik ha próbaidő alatt szabadsággal kezd az új kolléga) azt a munkáltatóddal kell megbeszélned. Mert ha tényleg 3 hónap a próbaidőd, elvileg decemberben tudnád kivenni, vagy egy részét jövőre átvinni.

2013. okt. 12. 20:01
 2/4 A kérdező kommentje:
Igen, 3 hónap próbaidőn vagyok!
2013. okt. 12. 20:05
 3/4 anonim ***** válasza:

A 7 nap mindenképpen jár erre az évre. Korábban én is szeptemberben kezdtem pályakezdőként. A próbaidő alatt nem is gondoltam szabira, mert annyira új volt minden és érdekeltek az új dolgok, és a főnök sem örült volna szerintem. Így decemberben vettem ki pár napot és ami maradt azt a következő évben.

De tényleg érdemes előre érdeklődni a főnöknél, hogy hogyan szokták a szabit kiadni. Nem azért, mert próbaidő alatt vennéd ki, csak ugye időben előre kell jelezni, valamint decemberben egy hónap alatt kivenni 7 napot sok lenne, de beszéljétek meg, hogy mik a szokások nálatok, átvihető-e következő évre a maradék.

2013. okt. 12. 20:12
 4/4 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm a válaszokat!
2013. okt. 12. 20:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!