Érdemes orvoslátogatóként dolgozni ma Magyarországon?
Szia!
Nem ismerek olyan embert személyesen, aki ilyen munkakörben dolgozik, viszont hallottam a munkájukról pár dolgot (az orvosok szemszögéből):
Ha jól tudom átlagban 200-230ezer nettó körül kapnak, plusz céges kocsi, telefon (esetleg étkezési utalványok is). Vagyis elég jól keresnek magyar viszonyok között.
A dolog hátulütője valóban az, hogy tudományos szempontból vakvágánynak számít, de ha téged ez nem érdekel, akkor ez valóban nem tűnik akkora problémának.
A másik dolog pedig az, hogy kell hozzá egyfajta személyiség: sok ember kellemetlenül érzi magát, ha a betegek előtt kell "befurakodnia" a rendelőbe ill. közöttük várni, ha éppen nincs bent az orvos. A másik pedig az, hogy lehet, az orvosnak rossz napja van, ezért bunkózni fog vagy pedig követelőzni ill. a konkurens gyógyszercég ajánlataival példálózik. És ezt mosolyogva kell tűrni és próbálkozni kell meggyőznöd az igazadról, miközben kint a váróban egyre türelmetlenebbek a betegek (vagyis vérbeli értékesítőnek kell lenni).
Szerintem be lehet, bár az tény, hogy manapság nehezebb, mert ha jól tudom, felemelték havi fél millió/főre azt az összeget, amit a gyáraknak az o.látogatók után kell fizetni Állam bácsinak (és még ezen felül van a fizu, annak a járulékai stb). Vagyis csökkentésre lettek kényszerítve a cégek...
De ez ne tántorítson el, próbálkozz be az összes cégnél, mert veszíteni úgysem veszíthetsz semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!