Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Meg lehet-e ilyen esetben...

Meg lehet-e ilyen esetben egyezni a munkáltatóval, vagy pedig le kell mondani az előre lekötött és kifizetett utazást?

Figyelt kérdés
A munkáltató többnyire három hónap próbaidő után engedi el először szabadságra az újonnan belépő munkavállalót. De mi a helyzet olyankor, ha tegyük fel, hogy például április 5-én munkába állok az új helyemen, viszont május elejére van egy már jó előre lefoglalt és kifizetett utazásom, ami pár munkanapot is érint? Ilyen esetben mindenképpen le kell mondani az utazást (hiszen így már gyakorlatilag rögtön munkába állás után szabadságot kéne kivenni, ami nem veszi ki jól magát), vagy pedig meg lehet egyezni a munkáltatóval, hogy a kimaradt napokat szép apránként, túlórázással behozom, amint visszajöttem az utazásból?
2013. szept. 23. 18:48
 1/4 anonim ***** válasza:
meg lehet egyezni, de ez a munkáltatón múlik.
2013. szept. 23. 18:53
 2/4 anonim ***** válasza:

Munkáltatótól függ. Van ahol meg lehet beszélni, van ahol nem nézik jó szemmel ha próbaidő alatt szabira akar menni valaki, és nem engedik.

Én jártam már úgy hogy repülőjegyet vesztettem el, mert nem engedtek el. Volt hogy az új munkahelyen dolgoztam, és foglalva volt a szállás, és simán elengedtek..

2013. szept. 23. 19:12
 3/4 anonim ***** válasza:
Érdemes legkésőbb szerződéskötéskor tisztázni. Nekem kéthetes út volt lefixálva (repülőjegy és szállodafoglalás), amikor elkezdtem dolgozni. Mondjuk én már az interjún szóltam, hogy szívesen jövök, de csak ha el tudok menni. Nem volt probléma.
2013. szept. 23. 21:49
 4/4 anonim ***** válasza:

Munkáltatótól függ.

Volt, ahol két nap szabadságról már előre tudtam, így az interjún közöltem, hogy ez van. Azt mondták, hogy nem probléma.

2013. szept. 24. 00:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!