Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha egy cég állást hirdet,...

Ha egy cég állást hirdet, előnyben lesznek azok, akiknek még hallgatói jogviszonyuk van?

Figyelt kérdés
Ha egy illetőnek jogviszonya van, de már nincs egyetlen órája sem, előnyt élvez az állásinterjún? Vagy ez ilyenkor már nem számít, csak ha diákmunkának van hirdetve?
2013. szept. 20. 17:45
 1/10 anonim ***** válasza:
Ha nem diákmunkásként alkalmazzák akkor nem számít.
2013. szept. 20. 18:02
 2/10 A kérdező kommentje:
Nem mondták meg, de egy diákszövetkezetbe hívtak be első körös interjúra. Ez mond neked valamit?
2013. szept. 20. 19:05
 3/10 anonim ***** válasza:
Ha a diákszövetkezeten keresztül megy a dolog akkor csakis diákmunka lehet. Ahhoz meg feltétel a hallgatói jogviszony.
2013. szept. 20. 19:26
 4/10 anonim ***** válasza:
Ha a diákszövetkezet hívott be, akkor az diákmunka, tehát nem előny a hallgatói jogviszony, hanem elvárás, hiszen anélkül nem lehet. Viszont ha már nincs órája, akkor az nem "aktív" jogviszony, és ez esetben szintén nem lehet diákmunkázni.
2013. szept. 20. 19:41
 5/10 anonim ***** válasza:
Lehet aktív a jogviszony ha például már csak egy szakdolgozat írása van hátra a félévre.
2013. szept. 20. 19:50
 6/10 A kérdező kommentje:
Igen, már csak egy szakdoga van.
2013. szept. 20. 20:10
 7/10 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom, hogy attól nem lesz aktív státuszú. Legalábbis nekem is így volt tavaly, hogy már csak a szakdoga és azzal együtt a záróvizsga volt hátra, és már nem volt aktív hallgatói jogviszonyom. Átírták abszorváltra, bementem, megkérdeztem, hogy ez most mit jelent, és ott mondták, hogy ez annyit tesz, hogy minden tárgyat teljesítettem, így már megszűnt a hallgatói státuszom. Be se kellett iratkoznom, meg semmi ilyesmit, csak témát választanom, felvennem a konzulenssel a kapcsolatot, leadni a szakdogát határidőre, leadni a jelentkezést államvizsgára stb.

Előtte meg volt egy olyan, mikor még megvolt 1 tárgyam, hogy bár beiratkoztam, de nem vettem fel, és automatice áttettek passzívra, mert ha nincs felvett tárgy, akkor nem számít "aktívnak" a félév.

Úgyhogy szerintem nézz utána a státuszodnak, mert sanszos hogy így már te sem vagy aktív, az pedig feltétele a diákmunkának.

2013. szept. 21. 15:09
 8/10 A kérdező kommentje:
Nálunk fel kell venni neptunban a szakdogát is, ami négy kreditet ér. Olyan mint egy tárgy. Szóval tuti aktív vagyok, kértem is már hallgatói jogviszonyt igazoló papírt ebben a félévben.
2013. szept. 21. 16:09
 9/10 anonim ***** válasza:
Gondolom a kérdező (is) BME. A BME-n a szakdolgozat az egy külön tantárgy, kreditet ér. A valóságban nincs óra amire be kéne járni, a konzultációknak szabadon választott a helye és az ideje. És nekem is így volt, hogy már csak a szakdolgozat volt hátra és mégis aktív maradtam.
2013. szept. 21. 17:13
 10/10 anonim ***** válasza:
Igen, ebben az esetben tényleg aktív vagy. :)
2013. szept. 21. 17:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!