Ha egy cég állást hirdet, előnyben lesznek azok, akiknek még hallgatói jogviszonyuk van?
Én úgy tudom, hogy attól nem lesz aktív státuszú. Legalábbis nekem is így volt tavaly, hogy már csak a szakdoga és azzal együtt a záróvizsga volt hátra, és már nem volt aktív hallgatói jogviszonyom. Átírták abszorváltra, bementem, megkérdeztem, hogy ez most mit jelent, és ott mondták, hogy ez annyit tesz, hogy minden tárgyat teljesítettem, így már megszűnt a hallgatói státuszom. Be se kellett iratkoznom, meg semmi ilyesmit, csak témát választanom, felvennem a konzulenssel a kapcsolatot, leadni a szakdogát határidőre, leadni a jelentkezést államvizsgára stb.
Előtte meg volt egy olyan, mikor még megvolt 1 tárgyam, hogy bár beiratkoztam, de nem vettem fel, és automatice áttettek passzívra, mert ha nincs felvett tárgy, akkor nem számít "aktívnak" a félév.
Úgyhogy szerintem nézz utána a státuszodnak, mert sanszos hogy így már te sem vagy aktív, az pedig feltétele a diákmunkának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!