Bruttó 115148 Ft után reális a nettó 77405 Ft fizetés?
Figyelt kérdés
Most néztem a nettoberek.hu-n, amely 85197 Ft-ot számolt ki. Ráadásul 3 kiskorú gyermekem van. Azt tudom, hogy a családi adókedvezményt (amely plusz 12 000 Ft lenne), csak bruttó 117000 Ft után tudom érvényesíteni. Sajnos. De így is nagyon kevésnek tartom!2009. nov. 3. 15:11
1/6 anonim válasza:
Nekem 85198 jött ki egy másik oldalon, szóval szerintem ez a nem reális. [link]
2/6 A kérdező kommentje:
Szerintem sem. Közalkalmazott vagyok, központi bérszámfejtés van. Nem tudom, mit tegyek. A kolléganőim fizetése is rendkívül alacsony, pl. bruttó 138000 Ft után nettó 89000 Ft-ot kapnak.
2009. nov. 3. 15:20
3/6 anonim válasza:
nézd meg az elszámolást, ellenőrizd és kérdezd meg a bérszámfajtőt.
4/6 anonim válasza:
Valószinűleg nem kaptad, vagy nem kaptad meg teljesen az adójóváírást.
5/6 anonim válasza:
Ahogy az előző írja, elvileg a k.csög Apehnek vissza kellene adni ezt a különbözetet. De ha megkapnád akkor meg te fizetnéd vissza úgyhogy majdnem mindegy.
6/6 anonim válasza:
Nem az APEH számolja ki a bért, hanem a munkáltató bérszámfejtője. Valószinűleg érvényes jogszabályok miatt nem kaptad, pl nem nyilatkoztál év elején, hogy kéred-e. De a "köcsög" APEH ilyenkor adóbevallásnál visszafizeti tényleg. De itt szintén a bérszámfejtőknek majd fel kell tüntetni. Már ha idén nem az APEH csinálja már automatikusan. Akkor meg rájuk kell odafigyelni, hogy szerepel-e. Ha jól tudom a 115.148Ft-ra csak csökkentett járna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!