Diploma nélkül van esélyem havi legalább 100. 000 Ft-os fizetésre?

Barátom apja építkezésen dolgozik, de mint markolósofőr/kezelő. (Most valami gátat építenek a Tiszán.)
De ez egy olyan speciális markoló, amiből talán 1 van az egész országban és nagyon kevesen tudják vezetni.
Nem tudom, talán még érettségije sincs a férfinek -de diplomája biztos nem-, de ezért a munkájáért havi 300 ezret kap kézbe és utazik a markolóval együtt ő is mindenhová.

150-et kereshetsz kisegítő munkásként, de akkor nincs pihenő nap. Diplomás állások átlaga 100-110e Ft tehát nem kell magas összegekre gondolni.
Nettóban kutasként 130e-et kerestem jattal (10-11 nap munka volt havonta), favágóként 100-150e között (5000/nap), mezőgazdasági segédmunkásként 80-150e között (idényjellegű), jelenleg fejlesztőként kapok 100-at diplomával.

Ma már nem azért kell a diploma, hogy jól keress, hanem hogy ne folyamatos műszakban a gyárban kelljen robotolni.
Pénzügyesként az irodában annyit kaptam, mint lent a melós, persze neki a műszakot, meg a túlórát kifizették.
Sok (normális) helyen nem a papír, hanem a tudás számít.
Ez alól kivételt képez az állami szektor, ahol a papír többet ér a tudásnál.
Ha jól tudsz németül, autóipari technikusok 160-200at megkeresnek Veszprémben, Győrben.
Ha bele lendülsz és nem kötődsz magyar honhoz és igazán jól megy a német nyelv, akkor Svájcban egy betanított munkás 7-900 CHF-et megkeres. Ebből 3-400 elmegy albira, 90-150 kajára, utazásra, hétvégi programra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!