Kollégámmal dolgoztunk egy multinál, informatikusként. Most elment dolgozni egy másik helyre, így egyedül maradtam. Véletlenül kiderült, hogy br.92. 000 Ft-tal többet keresett mint én, ugyanazért a munkáért. Érdemes megkérdezni a főnököt, hogy miért?
Ha jó viszonyban vagy vele, akkor nem túl direktben rákérdezhetsz, esetleg hazafelé menet, vedd figyelembe az esélyeid, milyen alkupozícióban vagy. Egyedül viszed a szakterületet? Mondjuk egy multinál nyilván van más is.
Előbb esetleg kérdezd meg a kollégád, hogy milyen plusz képességei miatt kapott többet? Esetleg régebb óta volt ott, vagy más okból.
Brit kutatók szerint szerda 12 óra körül a legjobb fizetésemelést kérni. :)
Aztán okosan, nehogy visszafelé süljön el és e miatt lapátra tegyenek :)
Vagy csak simán ügyesebb volt a bértárgyaláson.
Megkérdezheted, de az "önnek mi köze ehhez" válaszon kívül nagy valószínűséggel nem kapsz rá más választ, esetleg még egy képzeletbeli feketepontot is összekaparsz...
Köszönöm a válaszokat!
Egyszerre kezdtünk a cégnél, ugyanazt a munkát végeztünk (speciális programozás), volt amikor együtt írtuk a saját rendszerekhez a programokat.
A cégnél amióta elment, ezen a szakterületen nincs senki - ergó ha kiraknak, nem lesz senkijük és a piacon nagyon kevés hasonló szakember van.
(1es vagyok.)
Azért az sem mindegy, hogy mondjuk te 200k -t keresel ő meg 292-t, vagy 800k-t és ő 892k-t. Sok pénz a br. 92k, de ha nagyon sokat keresel, lehet nem érdemes kockáztatni.
Ha nagyon rád vannak szorulva, és sok pénz múlik rajtad, akkor viszont ők nem kockáztatnak, mert sokba fáj a cégnek új, megbízható embert keresni.
Most pár esős nap jön amikor lemegy a jókedve mindenkinek, (főnököknek), várj egy napsütéses napot, akkor jobb kedve lesz, biztos lesz még egy-kettő idén.
1-esnek:
258e - 350e a két szám. Ennyi különbségért lehet hogy megvárom a szerdát, vagy egy napsütéses napot. ;-)
Akkor kérj fizetés emelést. De, hogy őszinte legyek, szerintem csak ügyesebb bértágyaló volt a kollégád.
Amúgy ha kérsz fizetésemelést azzal nincs baj, de ne arra hivatkozz, hogy a kilépett kolléga mennyit keresett. Csak kérj, mert : tamtarampammparamm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!