Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi kell ahhoz, hogy valaki...

Mi kell ahhoz, hogy valaki informatikus legyen, hatmillió pont az egyetemhez, matekban erősnek kell lenni és ennyi?

Figyelt kérdés
OKJ-n mondjuk programozónak vagy hasonlónak tanulni ér valamit?
2013. szept. 4. 12:51
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

A programokhoz elengedhetetlen a programok logikai struktúrájának (ciklusok, elágazások, stb…) megfelelő kialakítása, ehhez pedig szükséges a matematikai gondolkodás. Ráadásul bizonyos esetekben nagyon komoly matematikai képleteket kell felhasználnod, hogy a lehető legoptimálisabb programot írd meg (értsd: minél kisebb méretű program minél gyorsabban, minél többet tudjon elvégezni). A matematika elengedhetetlen.

A fizika már más kérdés, az inkább az alapvető elektronikai ismeretek alapja miatt kell – a való életben ritkábban fogod használni.

„Akkor hogy van? Az nem fog sehogyse csomót keresni informatikai területen aki nem egy varázsló matekból, fizikából?”

Mivel a tárgyak nagy része épít ezekre, nem fogod egyszerűen elvégezni az egyetemet, nagy eséllyel folyamatosan bukdácsolni fogsz. Ráadásul – ahogy írtam – a programozás is nehezen megy majd matek tudás nélkül, így abban sem leszel olyan jó, hogy milliókat keress.

„Azt hittem ha tudsz programozni mindegy h van-e diplomád. Meg mit csinál pontosan aki programoz?”

Az igaz, hogy az IT olyan gyorsan fejlődik, hogy a legtöbb esetben a legnaprakészebb tudást még nem tanítják az egyetemeken. Emiatt történhet az, hogy a papírtól eltekintenek, ha fel tudsz mutatni működőképes referencia munkákat. De ehhez valóban tudnod kell programozni, és kézzelfogható dolgokkal kell tudnod bizonyítani, hogy te valóban jó vagy valamiben, tudod az elvárt szintet hozni (elvileg egy diplomának is ezt kellene bizonyítania).

A programozó pedig programkódot ír, vagy csak mások keze alá dolgoznak, vagy önállóan írnak programot, de a profik igazából az algoritmusok optimalizálásáért, az ideális programstruktúra megtervezéséért felelnek.

Ahogy írtam a 13:57-es posztomban, nagyon sok olyan pozíció van, ami informatikával foglalkozik, és nem programozói.

2013. szept. 5. 12:59
 12/15 A kérdező kommentje:
És a felsoroltak közül melyik három a legjobban kereső?
2013. szept. 5. 15:12
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem a matematikában való gyengeséged miatt nem fog ez összejönni, hanem azért, mert fogalmad nincsen mit csinál az informatikus, itt kérdezed mit csinál, aki programoz, csak egyszerűen szeretsz a gép előtt ülni (ki nem?), és sok pénzt keresni. Nos, a pénz nem hullik az öledben, az informatikában meg elsődleges szempont az érdeklődés, aki csak pénzért akarja, az nem fog belőle meggazdagodni.
2013. szept. 6. 19:30
 14/15 anonim ***** válasza:
Programozás mint fentebb is írták függ a matektól. Szerintem először keresd meg mit szeretsz csinálni. Nézd meg mit kell ehhez elsajátítanod. Tanuld meg, legyél jó, csináld sokat, a pénz ekkor jönni fog. Fordítva még nem láttam, hogy ment volna.
2013. szept. 7. 00:05
 15/15 anonim válasza:

Aki jó matekból annak nagy eséllyel jó a problémamegoldó képessége. Logikusan/algoritmikusan gondolkodik, ez kell a programozáshoz.

OKJ képzést nem ajánlom. Én most kezdtem és egy vicc az egész. Word-el és az excel-el hülyéskedünk, ill. hálózati óráink vannak agyba főbe pedig nem rendszergazdának, hanem szoftverfejlesztőnek jelentkeztem. Nincs semmilyen normális óránk és az első félévben ez így is lesz, a második félévben elméletileg már lesz némi gyakorlat. A képzés 2 éves, tehát 4 féléves. Az első félévben semmilyen normális dolgot nem veszünk ami hasznukra lenne. A második félévben és a harmadik félévben elméletben valami hasznosat is tanítanak majd, a 4. félévben pedig ugye már a szakdolgozat és a többi vizsga feladatról fog szólni. Ergo kemény 2 tanítási félév lesz ahol némi használható tudás le fognak csepegtetni. Kérdem én ennyi idő alatt mit lehet megtanítani? Semmit! Ja és lehet, hogy még gyakorlati helyet is nekünk kellene szerezni, ha egyáltalán kell majd menni.

Én úgy döntöttem félévkor átjelentkezem szakácsnak egy másik iskolába, nem sok értelmét látom ezeknek a felületes OKJ képzéseknek. Meg is értem, hogy miért nem adnak az infós OKJ papírral rendelkező embereknek munkát. Az egész tanagyag felépítése csapnivaló. 2 évet ilyen képzésre pazarolni hihetetlen meggondolatlan (maximum akkor jó, ha valaki + pontot akar egyetemre), akkor inkább egy olyan szakma amivel lehet keresni, ha nem is itthon akkor külföldön.

Szóval aki tényleg ilyen területre vágyik az vagy egyetemre megy vagy sehova.

Én már rájöttem, hogy engem nem maga a programozás csábít, hanem inkább a gondolkodás módot szeretném elsajátítani,azt pedig autodidakta módon is eltudom sajátítani.

2013. okt. 5. 10:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!