Pályakezdőként egyetemi diplomával nem találok állást és szeretnek betanított munkára jelentkezni gyárakba. Szerintetek az önéletrajzomon változtassak vagy nem fog számítani, hogy túlképzett vagyok?
Mikor az eredeti önéletrajzom adtam be a tesco-hoz árufeltöltőnek, amiben szerepelt a diploma, akkor be sem hívtak. Egyszer nem írtam bele, behívtak interjúra, de rákérdeztek a lyukra, ott bevallottam, hogy tanulmányokat folytattam, amit azért nem írtam be, mert nem tartozik a megpályázott munkakörhöz, ezután sem vettek fel. Mint kiderült a kisfönőknek se volt, így bukta volt a bevallása.
Nem jó az őszinteség, én is gondban vagyok, mit írjak be azokra az évekre, vagy mit mondjak, ha nem írom be és rákérdeznek. Egy jó ötletet én is szívesen vennék.
#3-nak :
Javaslom, hogy mondd azt : külföldön dolgoztál...
Spanyolországban narancsot szüreteltél... :-DDD
Attól, hogy egyetemi diplomád van, még nem vagy túlképzett. Valószínűleg a diplomás végzettségednek köze sincs a megpályázott munkakörhöz.
A fizetésnél (versenyszférában) teljesen mindegy, hogy van-e diplomád, vagy sem. Ha a munkaköröd olyan, hogy legalább szakképzettséget, középfokú végzettséged igényel, akkor garantált bérminimumot kell kapnod, ha nem olyan, akkor minimálbért.
Sok helyen azért nem veszik fel, vagy be sem hívják a diplomásokat, mert
-túlzott igényei vannak a pályakezdő diplomásnak
-feltételezik, hogy nem itt akarsz életed végéig dolgozni, amint kapsz jobb lehetőséget (amit gőzerővel keresel) felmondasz
-sok főnök nem szereti, ha a beosztottja magasabb végzettségű, mint ő (gyakran ez a főnök szempontjából érthető és jogos)
(a 11:49-esnek: van diplomás ismerősöm, aki a Tescoban dolgozik pénztárosként)
Ez az amit előre nem lehet tudni, ki hogy viszonyul az önéletrajzban leírtakhoz.
Dolgoztam én is pénztárban, csak a Metro-ban, igaz nem tudták, hogy diplomám van, őket nem érdekelte, hogy lyukkal kezdődik az önéletrajzom, a szerződéskötéskor is csak az érettségimet meg egy okj-és papíromat vittem be. A Tesco-ban meg a lyukon lovagolt az egyik interjúztató, hiába magyaráztam neki, miért is hagytam ki a tanulmányaimat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!