Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Van értelme kimenni Németorszá...

Van értelme kimenni Németországba, nulla kapcsolattal dolgozni? Fogorvos!

Figyelt kérdés

Összespóroltam 2 millió ft-ot, gondoltam, kimegyek Németországba és keresek valami munkát!

Friss fogorvosi diplomám van, németül középszinten beszélek!

Tervem: bérelek egy apró lakást, és bejárom az összes fogászatot, keresek egy kiadó praxist!

A pénzem kb. 2 havi praxisra és 4-5 havi albérletre elég!

Szerintetek belevágjak?

Semmi kapcsolatom nincs, nem értek meg minden szót, de el tudok magyarázni szinte bármit(hibákkal persze)

Érdemes megpróbálni?

Milyen papírok kellenének, ha kint akarok dolgozni?

2013. aug. 25. 18:26
1 2
 11/14 anonim válasza:

Nulla kapcsolattal van, nulla nyelvtudással viszont nincs.

Mivel beszéled a nyelvet abszolút megéri.

Sok sikert ! :)

2013. aug. 28. 23:47
 12/14 anonim ***** válasza:
Szia! Összejött mar? Itt kint nemetbe magyar a fogorvos. :)
2014. jún. 5. 20:52
 13/14 anonim válasza:

Azért nem olyan egyszerű, hogy kimegyek és munkát kapok.

Először kell egy B2 német nyelvvizsga (Telc, Ösd, Goethe) , de nem mindegyiket fogadják el.

Utána kell egy csomó hazai engedélyezés,erkölcsi, stb,majd ezek fordítása és hitelesítése. Ezt követően az approbáció igénylése. Ezek a folyamatok kb. fél évet vesznek igénybe. Ezenfelül a kamarai tagság igénylése is legalább 1 hónap.

A B2-es nyelvvizsgát már csak a Bajor tartományban fogadják el, a többi tartományban C1 a követelmény.

2016. júl. 3. 18:15
 14/14 anonim válasza:
Hali! Kivancsi vagyok, hogy alakult? Szerintem maradnod kellett volna a hataron...
2017. máj. 17. 23:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!