Kiesett 4 évem, az utolsó munkahelyemmel nem tudok úgy számolni, mintha ott dolgoztam volna végig a gyes alatt, mert szülés előtt lejárt a szerződésem. Arra gondoltam, mi lenne, ha csak felsorolnám a volt munkahelyeimet évszámok nélkül, létezik ilyen? Ekkora lyukkal eddig nem hívtak be sehova, dolgozni szeretnék végre.
De miért van ott lyuk? Simán beírod, hogy ebben az időszakban gyesen voltál.
2013. aug. 20. 14:07
2/8 A kérdező kommentje:
Próbáltam, de egy helyre sem hívtak be.
Valahol azt olvastam, nem szabad feltűntetni, mert semmi köze a szakmai tapasztalathoz.
2013. aug. 20. 14:09
3/8 Carragher_x válasza:
Azt, hogy mit csináltál vmilyen formában fel kell tüntetned, ha nagyon a szakmádtól távol eső dolgokban tevékenykedtél, akkor legalább a motivációs levélben, de az, hogy hagysz egy 4 éves lyukat az önéletrajzodban, amit sehogy se magyarázol meg, hogy mit csináltál az alatt az idő alatt, úgy természetesen nem túl sok bizalom fog irányodba kialakulni.
2013. aug. 20. 14:22
4/8 A kérdező kommentje:
Ezért gondoltam, hogy mi lenne, ha nem írnék évszámokat, hogy ne legyen benne lyuk, csak hogy itt és ott dolgoztam.
Sajnos nem valami fényes szakmai tapasztalattal rendelkezem, az első diplomámmal semmit sem tudtam kezdeni, csak asszisztensi munkákra futotta, a másodikban pedig szülés előtt államvizsgáztam, így tapasztalatom a kötelező gyakorlaton kívül nincs. Így nehéz jó önéletrajzot írni, de nincsenek nagy igényeim, bármi jól jönne, tudom nagyon nehéz munkát találni, főleg ilyen háttérrel, és nulla ismeretséggel.
2013. aug. 20. 18:03
5/8 Carragher_x válasza:
Az évszámok itt igazából csak az időtartam miatt lehetnek lényegesek, mivel ugyebár több mint 4 évvel ezelőtti munkahelyekről van szó, így más érdemi információt nem hordoznak. Én amondó vagyok, hogy vagy írd bele magába a CV-be a gyest, ugyanúgy mintha egy munkahely lett volna, vagy a motivációs levélben térj ki rá, de az évszámokat ne hagyd le, mert negatív információt csak akkor hordoznának, ha mondjuk nagyon sűrűn váltogattad volna a munkahelyeid, viszont az, hogy nem közölsz/elhallgatsz vmit, esetedben az évszámokat, annak szinte mindig negatív felhangja van.
2013. aug. 20. 19:43
6/8 A kérdező kommentje:
Nem szeretnék elhallgatni semmit, de úgy tűnik az őszinteségnek nincs nagy keletje.
Egy időben beleírtam, úgy küldözgettem, de azon kívül, hogy kaptam egy „további sikeres álláskeresést” választ, meg egy helyen azt taglalták, hogy nekik már magas az iskolai végzettségem, pedig pont ebben dolgoztam korábban, sokra nem jutottam. Most elkezdtem nézni könnyebb fizikai munkákat is, akkor, ha nem írom be a tanulmányaimat, mert ilyen helyekre feleslegesek, akkor szintén lyukas lesz, mivel lehetne kitölteni?
2013. aug. 21. 12:24
7/8 anonim válasza:
Én egy kicsit csúsztatnék és a legutolsó munkahelyet úgy tüntetném fel,hogy csak a kezdés évét írnám be, a befejezését nem. Aztán ha az interjún szóba kerül, akkor persze nem hazudnék, de azt se hangsúlyoznám, hogy gyes-en vagyok, talán úgy fogalmaznék, hogy "legutolsó munkahelyemen"
2013. aug. 21. 14:52
8/8 A kérdező kommentje:
Már nem gyesen, csak szimpla munkanélküli vagyok :(
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!