Ausztriában nézegettem lakást. Mit jelentenek ezek? Mind ki kell fizetni, ha egy lakást akarok kibérelni?
Itt a példa:
Kaution € 1.500,-
Ablöse € 7.000,-
Provision : ...
Én Németországban élek, itt csak Provision van, ebből él az ingatlanos, illetve kaució, igen, ezeket mind ki kell fizetni.
Ablöse itt nincs, nem is értem, mi lehet ez.
A Kaution az óvadék, vagy népiesen kaució. A meg nem fizetett költségek biztosítéka. Szerződés megszűnése és minden költség megfizetése után visszajár.
A Provision az az ingatlanügynök jutaléka. Kifizeted és többet nem látod, megy a levesbe.
Ablöse: az előző lakó által a lakásban hagyott berendezési tárgyakért (pl. konyha) kell fizetni, értelemszerűen az előző lakónak. A berendezési tárgyak ezzel a tulajdonodba kerülnek. A bérbeadóval kötött megegyezés tárgya, hogy kiköltözéskor mi lesz velük, benthagyhatod, esetleg megpróbálhatod hasonlóképpen továbbpasszolni, vagy ki kell pakolnod mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!