Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Informatikus, programozó vagy...

Informatikus, programozó vagy orvos? Melyik éri meg jobban?

Figyelt kérdés
Régóta foglalkozok a számítógépekkel, programozással és nagyon szeretem csinálni. Azonban az emberi test működését is imádom tanulmányozni. Ezek a dolgok TÉNYLEG lekötnek és szeretem csinálni. Melyik irányba kezdjek továbbmenni tanulás terén? Hallottm hogy bizonyos programozók jobban keresnek mint egy orvos. Vélemény, tapasztaltok jól jönnének...

2013. aug. 9. 23:37
 1/9 anonim ***** válasza:
79%
Legtöbb esetben a programozók, orvosok csak saját vállalkozásban(magánrendelő, gyógyszerészet) alkalmazottként szinte sose keresnek jobban. Ráadásul programozóként gyorsabban végzel, bár nem tudom ez menyire szempont. Csináld azt ami jobban érdekel, szerintem az a lényeg.
2013. aug. 9. 23:50
 2/9 anonim ***** válasza:
84%
Mit szólsz mérnökinfó Bsc után egy orvosbiológiai mérnök Mschez?
2013. aug. 10. 01:01
 3/9 anonim ***** válasza:
Én ha előröl kezdhetném az életem, biztosan orvosnak tanulnék. Orvosokra mindig szükség lesz és legyen bármilyen válság beteg ember mindig lesz és mindig áldozni fognak az egészségükre.
2013. aug. 10. 02:06
 4/9 anonim ***** válasza:
18%
egyértelműen orvos, sokkal nagyobb orvos hiány van mint most. már lassan mindenki programozó lesz, szóval, egy idő múlva már nem lesz hiány.
2013. aug. 10. 09:11
 5/9 anonim ***** válasza:
76%

Nem tudom miről beszélnek, programozóból nincsen olyan sok...

informatikusból van sok, de programozóból nem, mert nem valami könnyű elvégezni. Pláne a sok matek miatt. Én annak tanulnék a helyedben, pláne hogy ott sokkal könnyebb kitűnni , és hihetetlen fizetéseket kapnak.

[link]

Mig egy orvos, amig elvégzi az egyetemet, szakosodik, és jó lesz a munkájában, akkor kb 45 éves lesz, amikor már tényleg azt mondhatni hogy jól keres. Addig meg szivás van, pláne a rezidensi évek alatt.

És az egy dolog, hogy szereted tanulmányozni az emberi testet, de nem csak azt kell ha orvos leszel. És programozás során, tényleg csak programozni kell, amit most is csinálsz (persze egyetem alatt van sok más is, de pénzt keresni programozással fogsz)

Remélem tudtam segiteni.

2013. aug. 10. 14:59
 6/9 Bence87 ***** válasza:
Menj el programozónak és fejlessz orvosi szoftvereket (pl. orvosi képalkotó szoftver C++-ban).
2013. aug. 11. 03:44
 7/9 anonim ***** válasza:
82%
Nincs hiány programozókból? Valószínűleg azért van sokszor a legtöbb állás IT fejlesztésben akármelyik álláskereső portálon és a felvi statisztikái szerint azért helyezkednek ők el a leggyorsabban az egyik legjobb fizetésért. Orvosok meg leginkább kimenekülnek, amit már nem tudnak a hallgatói szerződés miatt.
2013. aug. 11. 12:41
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Valójában a hallgatói szerződés mellett is ki lehet menni külföldre, csak akkor ki kell fizetni a tandijat, amit meg is lehet tenni a külföldi fizetések mellett.
2013. aug. 11. 12:54
 9/9 anonim ***** válasza:
Orvosi képzésnél tízmilliós tételekről beszélünk amit még külföldi fizetés mellett se törleszted vissza pár hónap alatt, programozóknál ez minimum negyed/ötödannyi, és a kinti fizetésekben se hiszem, hogy sok különbség van az orvos és a programozó közt.
2013. aug. 11. 14:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!