Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyi a bruttó fizetésetek,...

Mennyi a bruttó fizetésetek, milyen végzettséggel, életkorral? Elégedettek vagytok vele?

Figyelt kérdés
Megköszönöm, ha leírjátok, hogy az állást ismerősön keresztül vagy hirdetésre jelentkezve nyertétek el.
2013. aug. 7. 19:20
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
kamu, villamosmérnök még ha nagyon rossz kezdőt kapott akkor is brutto 150 fölött kapott jóval, de számoljunk brutto 150 el, azt jelenti, hogy te most 13 év munkaviszony után brutto 2,4M ot kapsz , ezt ugye te se gondoltad komolyan?
2014. jan. 15. 10:39
 12/14 anonim ***** válasza:
miért ne gondolná komolyan, az én nettóm pl. másfél millió. ok, ritka, de miért olyan hihetetlen, hogy valaki ennyit keres?
2014. jan. 15. 22:49
 13/14 anonim ***** válasza:

a magyarok 80%-a 80-120 közt keres. nettóban.

én pl. nem nagyon mentem még 110 fölé....

mint ahogy az általam megkérdezettek sem.

2014. jan. 19. 12:14
 14/14 Damn ***** válasza:

"kamu, villamosmérnök még ha nagyon rossz kezdőt kapott akkor is brutto 150 fölött kapott jóval, de számoljunk brutto 150 el, azt jelenti, hogy te most 13 év munkaviszony után brutto 2,4M ot kapsz , ezt ugye te se gondoltad komolyan?"

Azért mert neked elképzelhetetlen egy ilyen fizetés nem azt jelenti, hogy nincs. Azonban trükk is lehet a dologban, mégpedig a kezdőnél. További találgatás lehet, hogy vajon otthon kezdett majd kint ment tovább?

Ha a te számitásodnál maradunk akkor 2.4M bruttó £6650 körüli összeget jelent ami viszont abszolút nem elképzelhetetlen 13 év ipari tapasztalattal (feltéve ha ez irányba mérnökösködik).

Még azt is hozzá tenném, hogy ez közel sem a plafon. Az én szakmámban(villamosmérnök, PLC programozó) 13év tapasztalattal saját vállalkozóként £40-os óradíjat simán kiszámlázhatsz. Egy ipari üzembehelyezés során pedig heti 60-100 óra munka is könnyedén össze jön. Nekem tavaly a heti csúcsom 90 volt, de volt a csapatban aki fölötte teljesített. Most jöhet a példálozgatás, hogy ez azért lehetetlen mert jogszabály ellenes vagy mert csak enni-aludni jársz haza..de attól még igaz.

Nos ha egy ilyen üzembehelyezés során alvállalkozóként 40fontos óradíjat számlázol, számoljunk 60 órával/hét, akkor £9600-zal jössz ki egy hónapban, ami barátok között is 3,5M bruttó. És ekkor még csak 60 órával számoltam.

Viszont mielőtt a szokásos magyar irigység kiülne az arcodra azzal is számolj, hogy ha vállalkozó vagy te fizetsz magadnak mindent(külföldön), és a fenti válaszolónál ez sem derül ki.

Azonban az igazsághoz hozzá tartozik az is, hogy a kérdés nem az volt, hogy hányszor váltott munkahelyet és hányszor duplázott. Arra b*szott válaszolni, ahogy én is :)

2014. jún. 17. 16:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!