Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Fogok tovább kapni árvaellátást?

Fogok tovább kapni árvaellátást?

Figyelt kérdés

Most ott tartok, hogy leérettségiztem, és maradok az iskolámban (nappali)technikusi képzésen. (Nem tudom, hogy miért, de még nyáron is kapom rendesen az árvaellátást, annak ellenére, hogy azt hallottam, hogy ilyenkor szüneteltetik)

A nyáron szeretnék dolgozni, de a diákmunka szövetkezetek a kisujjukat se mozdítják már több mint egy hónapja, hogy én kapjak munkát. Így azt gondoltam, hogy rendes, azaz bejelentett, -nem diákmunkán- munkahelyen dolgoznék.

Már beszéltem is a cég főnökével, felvesz, dolgozhatok, bejelent stb.

És itt lenne a kérdésem lényege: Ilyenkor nem fogják megvonni tőlem szeptembertől az árvaellátást vagy a családi pótlékot? Valaki járt már hasonló cipőben?

2013. júl. 30. 16:24
 1/4 anonim ***** válasza:

Ha nappali tagozaton tanulsz, az árvaellátás jár, függetlenül attól, hogy dolgozol-e mellette.

A családi pótlékot nem tudom.

Azt én sem értem, miért nem állították le a nyárra. Általában leállítják, és ha szeptemberben folytatod, megkapod visszamenőlegesen is. De mindegy, mert te úgyis folytatod, szóval nem kell majd visszafizetned meg semmi.

2013. júl. 30. 16:30
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszi.

Én sem, azaz mi sem értjük anyával, viszont örülünk neki.

2013. júl. 30. 16:31
 3/4 A kérdező kommentje:
elszóltam magamat. ma vonták le másfél havit
2013. aug. 2. 17:05
 4/4 A kérdező kommentje:
Akinek fontos lenne ez a kérdés. Félreértettem anyukámat, és a családit vonták meg nyárra, nem pedig az árvaellátást.
2013. aug. 13. 20:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!