Havi bruttó 500. 000 Ft az jó fizetésnek számít?
Az az igazság, hogy 5 év múlva amikor leérettségizel és elhelyezkedsz gyártósori operátorként, szerintem maximum a minimálbért kapod majd meg és azért akkora infláció nem lesz addig, hogy az 500 ezer forint legyen.
Merthogy felnőtt ember ilyen kérdést nem tesz fel. Megnézi, hogy mennyi pénze megy el általánossában lakásfenntartásra, ételre, ruházkodásra, szórakozásra stb. és ha az összeg alacsonyabb, mint a nettó fizetése így megtakarítani is tud, akkor a fizetése "jó fizetésnek számít".
Megjegyzem ma Magyarországon az átlagbér olyan bruttó 220 ezer forint környékén van, mely adat egy halom internetes oldalon megtalálható, de neked ezt sem sikerült megtalálni. Az 500 ezer forintos álmod ennek több, mint a duplája.
# 4:
Mi a végzettséged? Mit dolgozol?
ma 10:02
Nem kisebb, csak nagy benne a szóródás.
Nemrégiben volt a helyi rádióban egy beszélgetés erről. Miszerint a KSH felmérése szerint egy kezdő szakmunkás nettó 150.000 Ft-ot keres, és felsorolták még a többi szakmát is, hogy szerintük ki mennyit keres. Ami szerény véleményem szerint igencsak elrugaszkodott volt a valóságtól.
A műsorvezető megkért mindenkit, hogy név szerint írja már meg, hogy mi a végzettsége, milyen beosztásban dolgozik, és mennyit keres. Kb. a nettó 100.000 Ft jött ki átlagban mindenkinek. Én a bruttó 250.000 Ft-ommal a városban igencsak vezető helyen álltam.
Szóval igen, 500.000 Ft az jó fizetésnek számít. És sajnos még az sem igaz, hogy kiszámolod, hogy mennyi kell a megélhetéshez, és ahhoz viszonyítod a fizetést. Mert azt kell megnézni, hogy az adott helyen a munkaerőpiacon mennyit fizetnek, és ahhoz viszonyítani. És a munkaadó pont lesz.arja azt, hogy te mennyiből tudnál megélni, ha valaki olcsóbban elvállalja, őt fogja felvenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!