Volt már olyan, hogy állásinterjún lenéztek, megaláztak, nem tettekkel csak szavakkal, kritizáltak, felbosszantottak, gúnyolódtak Veled?
Igen, sántított. Egyébként többször tapasztaltam, hogy az interjúztató ott az interjún látta először az önéletrajzot. Egyszerűen a hr-es átküldte neki, gondolván, hogy jó lesz. Ő meg már az elején leszűri, hogy nem. Itt hibás a hr-es, de az interjúztató is. Ettől még nem a jelöltet kell megalázni.
Konkrétan a főnököm is járt így. Olaszul beszélő könyvelőt kerestek. Hát nincs. A hr-es meg küldte neki szépen a jelölteket.
Be is hívtak egyet, minden jól ment, aztán mondta neki, hogy akkor beszéljünk egy kicsit olaszul. A jelölt elsápadt, hogy az nem fog menni. Hát, miért van itt?
Mert behívták, de ő nem állította, hogy tud olaszul. És valóban nem volt benne az önéletrajzban. A főnököm győzött elnézést kérni. Aztán felhívta a hr-est, hogy ez mi volt már. Mire ő:
-Hát, majd megtanul! Biztos képes rá, jó az önéletrajza.
A főnököm is hibás volt, persze, de legalább ő elnézést kért.
Majd megtanul! Hehe, ez tetszett. :D
Egyszer engem is behívott egy cég, munkaerős küldte az cv-met, tehát azt sem tudtam hova megyek, mindegy nagyon elit kis iroda és már félórája beszéltünk az interjúztatóval, amikor mondta hogy ilyen és ilyen tipusú könyvelést kéne csinljak...mondom miit, én nem is tudok könyvelni. na erre lesápadt, hogy akkor mit keresek ott, mondtam adatrögzítési feladatra jelentkeztem, nem könyvelőire...de nem volt bunkó, gyorsan elköszöntünk egymástól. Gondolom, utána elővették a hr-st. :))
"Az önéletrajza alapján ön biztosan nem alkalmas erre az állásra, akkor mégis mit keres itt?"
"Pontosan milyen információk alapján szűrte le azt a következtetést, hogy nem vagyok alkalmas az állásra?"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!