Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyit lehet keresni Budapest...

Mennyit lehet keresni Budapesten egy gyárban betanított munkásként?

Figyelt kérdés
3 műszak
2009. okt. 17. 16:15
 1/2 anonim ***** válasza:
51%

Egyáltalán van még GYÁR Mo-on???... 8-o

Hol???...

2009. okt. 17. 17:45
 2/2 anonim ***** válasza:

Függ a cég tevékenységétől és hozzáállásától (korrekt e), mennyire bonyolult a feladat. Mégpedig azért, mert sokmindent gyártanak, változó hogy mennyire bonyolult, mennyire igényel odafigyelést, minden odafigyelést igyényel de mégse mindegy hogy mennyire és mi a feladat, mert van ahol minden beállítást te végzel (felelősség mértéke), van ahol csak pakolni kell a darabokat minimálbérért+müszakpótlékok, a mérnökök gondolkodnak sok pénzért, neked az előírásokat kell betartani, azt mindenütt. Sok olyan tevékenység van ami nem egyezik meg pontosan más szakmával, mégis fontos a műszaki érzék hozzá, és a hozzáállás, de azért nem szakmunkást vesznek fel rokonszakmából, mert több lenne a bérigényük. Jelenleg el kell fogadni minden sz.rt, mert rengeteg jelentkezőből vesznek fel egy párat, és jól hozzáállni amikor válogatják a leendő munkatársakat és munkavégzéskor. Nagyon általánosságban beszélek, de tapasztalatból, mivel nem tudom milyen tevékenységről van szó, én szakmunkás vagyok aminek nagy köze van a gyárakhoz és 4-ből 2 munkahelyen mint szakmunkás, kettőn betanított munkásként dolgoztam, dolgozom. Az órabér közel dupla volt kezdéskor mikor szakmunkás voltam, de a munka mennyisége nagyobb szokott lenni a betanított munkásokat foglalkoztató gyáraknál, ami nem mindegy.

Ha délelőttös vagy alapórabéred keresed, ha délutános jár rá 15% műszakpótlék, ha éjszakás 30%, kaptam már 40-et is de most hogy válság van ezt kihasználják. Ha hétvégén mész dolgozni (túlóra) 100%, tehát a duplája az órabérednek, mintha kétnapot dolgoznál annyi pénz, sajnos sok cég a szüneteket bedolgoztatja (20-30perc) vagy nem fizeti, majdnem ugyanaz, túlórát is el szokták várni ilyen helyeken. Nem egy kellemes dolog a 3 műszak, de szoktak annyit keresni vele az emberek hogy valahogy megéljenek, ki hogy fogja fel és hogy bírja. Az aktuális gyárról jó lenne őszinte, megbízható dolgozók véleményét hallanod abból tudnál meg többet, ha a fizetés megfelel az elképzelésednek és fel is vesznek akkor vedd komolyan a melót.

2009. okt. 17. 21:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!