Bölcsészkaron végzettek, akik 300 nettó felett kerestek, mit dolgoztok?
Nekem egy jó ismerősöm, bölcsészként végzett, kommunikáció és történelem szakon. 29 évesen elérte, hogy egy nagy napilapnál főszerkesztő legyen. Nos, ő jóval többet keres, mint 300 nettó.
Amúgy nagyon megérdemli, mert rengeteget dolgozik, nagyon tisztességes, becsületes ember, és én még életemben nem beszéltem annyira intelligens emberrel mint ő.
köszönöm, jó hír!:)
(engem ez a 0,1% (is) érdekel - egyébként valószínűleg jóval több).
"(engem ez a 0,1% (is) érdekel - egyébként valószínűleg jóval több)."
Érted ez olyan hogy van egy fószer ismerősöm aki 8 általánossal 150 ezret keres 8 órába mert volt ismerőse aki berakta olyan helyre vagy ott a haverom aki érettségi után elment egy 2 éves okj képzésre és utána egyből haverja berakta olyan magyar céghez ahol külföldi kiküldetésbe kap 800 ezert + költőpénzt és semmi diplomája csak érettségi és 2 éves okj képzés!
Ha nincs ismerősöd vagy rokon aki be tud rakni olyan helyre akkor lehet akárhány diplomád 300 ezereket itthon nem fogsz keresi főleg nem bölcsész diplomával!
De látom ebben reménykedsz és egy embernek hiszel mint a többieknek de majd arcon csap a magyar valóság!
Különben is a bölcsész diploma arra jó hogy az ember tudjon tanítani középiskolában!
Lehet lepontozni de a valóságot már nem...
a tanári diploma való erre, adott esetben a bölcsész diploma mellé.
egyébként nem tudom milyen lepontozásról beszélsz, én mindenkinek nyomtam egy zöldet, kivéve téged, mert a "majd arcul csak a nagy magyar valóság" nem túl hasznos, viszont 100%-ban felpontoztak mások, úgyhogy nem kell izgulni - gondolom fontos.
nem egy embernek hiszek, hanem megjelent egy ember, akinek első kézből van infója, míg mások csak leszólták a bölcsész diplomát és elküldték volna a mekibe dolgozni. nos igen, inkább annak hiszek, akinek sikerült valamit elérnie az életben és nem megrántotta a vállát, hogy ja tényleg, hát én bölcsész vagyok, mire is gondoltam, irány a meki.
továbbá, mondjuk nyilván ezt nem tudhattad, de nem azért tettem fel a kérdést, mert most mennék oda vagy most végzek, hanem hogy érdemes-e belépni a magyar munkaerőpiacra, mert ennél alább jelenleg nem akarom adni. persze ez csak kis része a felmérésnek, de azért elég sokan járnak erre az oldalra.
egyébként miért vagy ennyire fröcsögő, meg bölcsész-leszóló, mi a gond?
és:
18. köszönöm a válaszod, mozgalmasnak hangzik a munkád:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!