Számíthatok hátrányos megkülönböztetésre a magyar munkaerőpiacon a tetoválásaim miatt?
Két mérnöki MSc diplomám van. Egyik a budapesti BME-n, a másik a zürichi ETH-n!
Két munkahelyem volt (mindkettő Németországban), egyik a Robert Bosch GmbH (fejlesztő mérnök 2 évig). A másik pedig a Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG (fejlesztő mérnök és projekt vezető 6 évig)
Németül és Angolul folyékonyan beszélek.
Ajánló levelem van Wolfgang Dürheimertől aki a Porsche fejlesztési igazgatója. Valamint Martin Winterkorntól aki a Volkswagen konszern elnöke.
Mindkét karom válltól csuklóig kivan tetoválva. Valamint a nyakamon is található egy kisebb tenyérnyi tetoválás.
Véleményetek szerint a tetoválások miatt érhet hátrányos megkülönböztetés Magyarországon?
Németországban semmiféle problémát nem okoztak a tetoválásaim!
Pedig szívesen eldolgoznék a "Pista & tsa Traktorkerék Tervező Bt"-nél is:)
Nem karriert építeni jöttem vissza Magyarországra. Hanem különböző családi okok miatt. Olyan 2 évet tervezek "itthon" tölteni majd vissza megyek. A Porsche vissza is vár dolgozni, szerencsére megértették, hogy most haza szeretnék jönni.
Addig míg itthon vagyok azért szeretném magam valamivel lekötni. Nem lehet 2 évig lábat lógatni. Ez alatt nekem mindegy mit, meg mennyiért, csak dolgozhassak.
Már kezdem unni. Furcsa egy ország ez!
Az Audi-hoz mehetnék. Azt még Németországban felajánlották. Interjúra se kellene mennem, a Magyar HR-esekkel találkozni se kellene:) Csak azzal az a baj, hogy messze van tőlünk. Így oda kellene költözni. Az meg olyan mintha haza se jöttem volna Németországból. Akkor már inkább visszamennék.
A Veritas-nál meg úgy tudom Magyarországon nem folyik fejlesztő munka csak gyártás.
Attól függ hol akarsz dolgozni. "Úri" helyen nem sok esélyed van, tetszik van nem tetszik, a HR döntések nagy része pofára megy. A másik pedig (meg ne haragudj érte) de a tetoválás egyre inkább proli dolog, alacsony társadalmi státuszra és színvonalra utal. Kb. olyan mint anno a fülbevaló volt a férfiaknál a 90-es években.
(Én mindig azon gondolkodom amikor látok egy szép nagy művet, hogy ha majd nem lesz divatja, milyen sokba lesz majd leszedetni).
"A másik pedig (meg ne haragudj érte) de a tetoválás egyre inkább proli dolog, alacsony társadalmi státuszra és színvonalra utal."
Ez igazán vicces mivel, hogy éppen az ellenkezője igaz!:)
"Én mindig azon gondolkodom amikor látok egy szép nagy művet, hogy ha majd nem lesz divatja, milyen sokba lesz majd leszedetni."
Miféle divat?:) Te most komolyan azt gondolod, hogy engem valaha is érdekelt a divat a tetoválásaim vonatkozásában? Én nem valami hülye csitri vagy díszbuz! vagyok!
"Szerintem meg ne akarj ebben az országban dolgozni......"
Hosszútávon semmi esetre sem akarok, kizárt. Németországban tervezem a jövőm. Nem tudnék egyetlen egy racionális okot sem mondani ami Magyarország mellet szólna. Most sem jókedvemből vagyok itt. Viszont az is biztos, hogy ez volt a legutolsó alkalom, hogy pár napnál több időre visszajövök.
Tény, hogy sok helyen érhet emiatt hátrányos megkülönböztetés, amit egyszerűen nem tudok mondjuk megérteni... Mondjuk jobb helyeken, csak azt írják elő, hogy ha jönnek ügyfelek nézelődni vagy külföldi nagyfőnökök (akit szerintem pont nem érdekel az ember tetoválása), akkor el legyen takarva pl. egy hosszú ujjú inggel... De egyébként fel nem fogom miért vesz el az ember értékéből, ha "össze van rajzolva"... Mert ha az ember mondjuk olyan pozícióban van ahol tárgyalni kell, szerződést kötni akkor mondjuk valamelyest érthető, mert ki tudja az ügyfél hogy reagál rá, bár az meg már az ő szegénységi bizonyítványa, ha emiatt nem köt meg egy üzletet...
Mondjuk én sose csináltatnék tetoválást, nem is bírnám ki, meg annyira nem is tetszik, de szerintem senkit nem lehet e miatt elítélni, függetlenül attól, hogy az egy tini hóbort, vagy egy érett megfontolt döntés eredményes.. és szerintem a tetovált emberek 99% sose tüntetné el a tetoválásait, sőt inkább többet csináltat, függetlenül attól, hogy mi a divat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!