Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Megéri ez a munkaadóknak?

Megéri ez a munkaadóknak?

Figyelt kérdés

Hogy felvenni egy megnyerő külsejű, vagány, jó társaság srácot, és ha esetleg nem komolyodik meg 1-2 éven belül, akkor kirugják? EZ MEGÉRI nekik komolyan?

Mert vannak ismeröseim, hogy nyiltan felvállalják, hogy xarnak a munkára, és hiába akarná öket felvenni több cég is, ők inkább csajoznának és buliznának, ESZÜK ÁGÁBAN SINCS DOLGOZNI!

Na és őket MÉGIS felvennék!

Én meg akarnék dolgozni és egyetemet végeztem (BME), mégse vesznek fel sehova, mert nem vagyok megnyerő és jófej.

Mintha nem is számitana az, hogy dolgozni akarok, hanem csak az, hogy jófej legyek meg menő! A dolgozni akarás csak egy extra?

Voltam egy állásinterjú-tanácsadáson és a nő megmondta, hogy látszik rajtam már a kézfogásnál, hogy sokat csalódtam...NEM, MAJD VIGYOROGNI FOGOK, HOGY LASSAN 70 HELYRE JELENTKEZTEM ÉS MÉG MINDIG NEM VETTEK FEL SEHOVA?

2013. jún. 28. 11:36
 1/8 A kérdező kommentje:
Ja és azon is meg volt döbbenve, hogy engem még feketemunkára se vesznek fel...
2013. jún. 28. 11:44
 2/8 anonim ***** válasza:

Mindenkinek nehéz az álláskeresés, légy türelemmel.

A jófejség bizonyos helyeken lehet szempont. Ha csapatba keresnek embert, érthető, hogy olyat választanak, aki kimondottan szociális.

2013. jún. 28. 12:02
 3/8 A kérdező kommentje:
63 helyre jelentkeztem már, voltam vagy 15 interjun.
2013. jún. 28. 12:05
 4/8 anonim ***** válasza:
Senki sem akar olyannal dolgozni, aki már a kézfogásnál meg akar halni. Akármilyen elkeseredett vagy, az állásinterjún el kell hitetni, hogy egészséges, energikus, vidám, társaságkedvelő vagy. Ehelyett te arról beszélsz az állásinterjún, hogy egy rakás szerencsétlenség vagy, akit még feketemunkára sem vesznek fel.
2013. jún. 28. 12:07
 5/8 A kérdező kommentje:

én nem olyan mélabélán fogok kezet, meg nem izgulok, meg tulképp elég nárcisztikusan nyilvánulok meg, ami egy felszines határozottságot jelent.

de most mégis 63 sikertelen jelentkezés után még vigyorogjak?

mindenben csak a sikertelenség a jusson. Barátnöm is ugy lett, hogy egy évig jártam el csajozni, mire lett egy épp átlagos csaj aki összejött velem. És hiába randiztam nökkel, mind lekoptatott, akárhogy álltam hozzájuk.

2013. jún. 28. 12:13
 6/8 anonim ***** válasza:

Te hard modeon játszod az életet, légy erre büszke :)

Engem 2x utasítottak el álmaim állásának interviewján. Mindkettő egy hajszálon múlt. El se hinnéd mekkora dolog lett volna, ha összejön.. de egyik se jött össze.

Azért felvettek egy közepes helyre, és szeretem ezt is végülis. Tovább kell menni, próbálkozni kell. Az üres idődet pedig próbáld meg hasznosan tölteni. Tanulj nyelvet, tudást, aludj amennyit csak tudsz (később nem lesz rá lehetőséged), foglalkozz a családoddal, barátaiddal.

2013. jún. 28. 12:17
 7/8 A kérdező kommentje:

az a baj, hog hiába hard modon vagyok, de én is csak EGY EMBER vagyok, addig élhetek kb, mint mások, csak nekem sokkal nehezebb! :(

jaj és meg ne sajnáljalak, hogy CSAK közepes heylre vettek fel....engem még iylen 100.000ért se vettek fel egy kis céghez bme gépész diplomával

telorol irok, ugyhogy nem érdekel a helyesirás.

2013. jún. 28. 12:20
 8/8 anonim ***** válasza:

Rengeteg kamu munkahely van ahol érdemi munka nem folyik csak partyzás és netezés ,nekem is van jó néhány ilyen ismerősöm akik konkrétan SEMMIT nem dolgoznak hangzatos munkakörökben zsíros fizetésekért. Ide viszont nem utcáról esnek be az emberek hanem az egyik "partyarc" ajánlja be a másikat, rokon -sogórkoma ,együtt szívtak füvet stb. Ide semmi esélyed bekerülni!

Az egész interjúztatás arról szól ki tud nagyobbat hazudni ,ki tudja azt mondani amit hallani akarnak. Önéletrajzra tökéletes sablonok vannak akár neten is , keress rá. Kézfogást lehet tanulni, mint a testbeszéd kontrollálást is vagy bármi mást. Erre is vannak könyvek ,ahol leírják milyen testbeszéd mit takar ,csak le kell utánozni és kész. Kaméleonnak kell lenni azt mondani mindenre amit elvárnak és tiéd az állás. Ha bekerültél akkor meg a szokásos ,felfelé nyalni lefelé taposni módszer.

Vagy hagyod ezt az álságos undorító munkaerőpiacnak nevezet szörnyűséget a fenébe és elkezdesz valami saját vállalkozást . Én ezt választottam ,mert hányok ettől az egésztől ami manapság megy.

2013. jún. 29. 01:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!