Mi a véleményet a mérnöki szakmákról? Keresendőek?
Vegyészmérnökire szeretnék menni, de mindenki azzal jön, hogy hány és hány mérnököt ismernek akik nem a szakmájukban dolgoznak, meg nem veszik fel sehova, esetleg úgyanúgy dolgoznak, mint egy fizikai munkás. Már meg sem merem említeni senkinek ezt. Sokan orvosival bíztatnak, más eü.-is pedig nem ajánlja az ilyen segítő szakmákat, mert nem kifizetődők, ill. azok lesznek majd mire kb 40 éves leszek. Én személyszerint nem 40-50 évesen szeretném az életet élvezni, hanem fiatalon. Vegyészmérnökin belül van pár opció (Romániában), amire gondoltam: -biokémiai mérnök
-élelmiszer és biotechnológia
-szervetlen anyagok és környezetvédelem
-petrokémiai és szerves anyagok.
Lány vagyok és szeretnék a gyógynövény feldolgozás-termesztés-/kozmetika- esetleg gyógyszeriparban elhelyezkedni főként. Mit javasoltok?
Éppen azokkal a diplomákkal nehéz sokszor elhelyezkedni, ami széles spektrumú.
Nálunk nagy mázli kell, hogy egy-egy nagyobb céghez bekerüljön az ember vegyészként és még keressen is vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!