Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan találhatok mentort?

Hogyan találhatok mentort?

Figyelt kérdés

Szeretnék haladni a céljaim felé. Sokszor olvasok üzleti témájú könyveket, és rengetegszer találkoztam az alábbi két tanáccsal:

1. Vedd körül magad sikeres emberekkel.

2. Keress egy mentort!

Összeszedtem magam, és elindultam az internet bugyraiba, de eddig nem sokkal jutottam előrébb. Arra gondoltam, megkérdezlek titeket is, hátha valakinek van jó tapasztalata.

Végzős főiskolás vagyok, akit leginkább a marketing és a branding érdekel, de elég sokmindennel foglalkoztam már valamilyen szinten. Az álmom, hogy saját vállalkozásom márkáját legalább a fővárosban ismertté tegyem. Óriási sikerélményt jelentene, hogy létrehoztam valamit, ami az embereknek tetszik, igényük van rá. Na, ezt az érzést szeretném megélni.

2013. jún. 14. 11:23
 1/5 anonim ***** válasza:

Vigyázni kell az üzleti témájú könyvek olvasgatásával, mert könnyen álomvilágba repítik az embert. Vállalkozni baromi nehéz dolog, a vállalkozók nagy része több mint napi 10 órát dolgozik és nem keres többet egy átlagos fizetésnél.

A könyvek ontják magukból az általános tanácsokat, de a való életben ezek keveset érnek...

2013. jún. 14. 11:46
 2/5 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy sokféle könyv létezik (meg is válogatom őket), és igazából a lelkesedésem fenntartására olvasgatom őket. Tudom, hogy nagyon kemény dolog vállalkozni, elsősorban nem a pénz motivál, hanem az ambíció. Most is többet dolgozom napi tíz óránál, kevés pénzért, de azt érzem, hogy egy helyben toporgok, és ez az érzés az őrületbe tud kergetni néha.

Képes és hajlandó vagyok keményen és sokat dolgozni. Ez tapasztalat. Csak szeretnék közben a céljaim felé is haladni.

2013. jún. 14. 12:04
 3/5 anonim ***** válasza:
Az a baj, hogy ezek a könyvek nem Magyarországon, nem magyar embereknek íródtak.
2013. jún. 14. 12:06
 4/5 A kérdező kommentje:

Sosem értettem, hogy egyesek milyen indíttatásból próbálják lehúzni azon emberek lelkesedését, akik próbálnak valamit kezdeni magukkal.

Ha nem sikerül, nem sikerül, újra lehet próbálni. De nem engedném meg magamnak azt a luxust, hogy eltántorodom az akadályok miatt, hogy aztán 20 év múlva azon agyaljak, hogy "mi lett volna, ha...?".

2013. jún. 14. 12:58
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Azért azt nem mondanám, hogy ezek a tanácsok a való életben keveset érnek.

Kiindulva mondjuk néhány Robert Kiyosaki könyvből...tény, hogy nem 2000-es éveket írunk és ez nem Amerika, hanem egy komoly gazdasági problémákkal küzdő Magyarország, DE ettől független világosan le van írva, hogy lehetsz gazdag. Például tulajdonosnak kell lenni olyan cégekben, amik komoly profitot termelnek. Most tanácsok nincsenek, hogy te hova menj ez ügyben, ezt neked kell tudnod.

Magyarország egy kicsit sajátos, mivel itt vagy nagyon jó ötlet és tehetség kell, vagy ismeretség egy kis erkölcstelenséggel kombinálva, hogy behúzd a dohány koncepciókat ezrek megélhetését tönkreb4szva.

Nem egyszerű a helyzet most itthon és amíg recesszió van, illetve nem építjük le a lakossági hitelállomány nagy részét addig nem is lesz jobb.

Viszont témához visszatérve...jó, hogy gondolkozol. Egy dolgot tudok tanácsolni, ami gazdasági helyzettől független. Csak azoknak a tanácsát fogadd meg karrier téren ahová te is el akarsz jutni. Például édesanyádat bármennyire szereted, tiszteled, ha ő recepciós a Hotel Gárdonyban nettó 110-ért akkor az ő tanácsaival ne foglalkozz, mivel nem fogja tudni neked megmondani, hogy miként leszel vállalatvezér. Ha tudná, nem ott dolgozna.

2013. jún. 14. 14:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!