Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szakácsként hol lehet olyan...

Bence87 kérdése:

Szakácsként hol lehet olyan munkát találni, ahol csak hétköznapokon kell dolgozni 8 órát, tehát nem 12-t és hétvégén és ünnepnapokon nem kell bemenni?

Figyelt kérdés

Pl. vannak olyan éttermek, kifőzdék, amik csak hétköznap vannak nyitva, pl. irodaházak éttermei. Vagy közétkeztetés. De mondjatok még konkrét helyeket, amik ilyenek! És ilyen helyekre nehéz bekerülni?


Mert fontolgatom a szakács szakmát, viszont nem szívesen dolgoznék napi 12 órákat hétvégén és ünnepnapokon is. Nem baj, ha emiatt kisebb a fizetés.



2013. jún. 13. 02:10
 1/6 anonim ***** válasza:

"viszont nem szívesen dolgoznék napi 12 órákat hétvégén és ünnepnapokon is."


Akkor ne legyél szakács! Egy közösségi konyha vagy hasonlókban dolgozók nem is nevezhetőek szakácsnak.

2013. jún. 13. 08:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
Mért, a menzán robotok főznek?
2013. jún. 13. 10:18
 3/6 anonim ***** válasza:

"Papíron azok." De a menzán sem sok helyen főznek helyben.

Központi elosztás van, ami megint csak nem napi 8 órás, és sokszor több ezer fős tételek.


Sajnos ez nem az a szakma, amit így kell megközelíteni, így nem is javasolt elvégezned, mert tényleg csalódás lesz a vége.


Hétköznap és napi 8 óra, a fehér holló esete.

Talán egyedül a tálalókonyhák ilyenek,ahol csak melegíteni kell, de oda meg elég lehet egy konyhalány kinevezése is.


A különbség leginkább a bérezésben van. A közétkeztetési bér 2-3 szorosát megkeresheted, ha olyan helyen dolgozol itthon, ahol menni kell hétvégén, és ünnepnap is napi 8-12 órákat(szálloda, étterem, stb.)


Vagy külföldön tudsz vele jól érvényesülni még. De ott is előfordulhat akár napi 12-14 óra, egyes helyeken akár szabadnap nélkül is. (Igaz nem is kell költened semmire és fél-egy év után, házat veszel kp-re belőle itthon. Még sincs elég jelentkező hasonló munkára,épp az egész napos talpalás miatt)


Egy biztos, hiába a gyorstalpalós, tényleg menzára elegendő szintű túlképzés, nem véletlen hiányszakma ez. Rengeteg a pálya elhagyó és kevés a jó szakember benne. Pláne itthon. Aki meg jó, azt nem igazán hagyják elmenni, vagy sosem lesz önszántán kívül munkanélküli se itthon, se külföldön.

2013. jún. 13. 12:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:

De egy csomó olyan étterem van, ami csak hétköznap van nyitva, oda nem lehet bekerülni? Olyan éttermek, akiknek a célcsoportja a hétköznap a közelben dolgozók, és ebédet és reggelit kínálnak.


Illetve olyan helyek, ahol főként kiszállítással foglalkoznak.

2013. jún. 13. 12:52
 5/6 A kérdező kommentje:
Jó amúgy nem lenne baj a napi 12 óra, csak hétvégén és ünnepnapon ne kelljen dolgozni.
2013. jún. 13. 12:54
 6/6 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy te kevered a "szakácsot:

[link]


A kifőzdei kajamelegítővel / kajakevergetővel:

[link]


Egy étteremben egy szakács ilyen kaját csinál:

[link]


A kifőzdében a droid meg ilyet:

[link]


Ha az első szeretnél lenni akkor azért melózni kell, de meg is fizetik rendesen, ha sikeres leszel.

Ha a második akkor tök mindegy. Fogsz vele találni napi 8 órás melót is (pl.: kifőzdékben, futárszolgálatos kajáldákban, pizzériákban...), de az éhenhaláshoz lesz elég a fizetés, fejlődés meg nuku.

2013. jún. 14. 20:05
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!