Munka Olaszországban? HELP!
0. évfolyamon jártam tavaly spanyolra,de ki nem állhatom.Nagyon szeretnék olaszt tanulni,de a szüleim nem engedik,mondván hogy először spanyolból nyelv vizsgázzak le és utána jöhet az olasz.De már most tudom hogy nem fogok tudni le nyelv vizsgázni,mert ha 20 szót meg kell tanulni már attól kikészülök annyira utálom ezt a nyelvet.Viszont később szeretnék Olaszországba kimenni dolgozni,de ehhez nagyon jól kell beszélni a nyelvet.Arra gondoltam hogy gimi után nem megyek egyből fősulira,hanem egy év alatt megtanulom az olaszt,és csak utána megyek tovább.Ez nagyon nagy hülyeség?De a szüleimnek erről is meg van a véleménye,mert szerintük nem alapozhatom az életemet egy olyan nyelvre amit csak egy országban beszélnek.De jelenleg a suliban tanulok második nyelvként angolt,ezért abból is lehet nyelvvizsgám.Olyan valakitől szeretnék tanácsot kérni aki hasonlóképpen tanult meg egy nyelvet,vagy aki dolgozott már kint Olaszországban,és hogy ezen belül mivel foglalkozott/foglalkozik kint.
Írjatok minél többen!!
Szia!:)
Érdekes, nekem pont fordítva van.:D Szeptembertől olaszt kell tanulnom, amit utálok, és a spanyolt meg imádom.:D
Szerintem, mivel hasonlít egymásra a két nyelv, annyira nem lesz nehéz spanyol után megtanulnod az olaszt. Szóval már valahogy gimi alatt meg kellene tanulnod, és akár járhatnál Olaszországban egyetemre, ha ennyire szereted.:)
Az első válaszoló vagyok. :D
Azóta eltelt több, mint fél év, és a gimnáziumban nagyon megszerettem az olaszt. :)
És alapvetően hülye szó az, hogy hasznos egy nyelv. Mindenkinek más a hasznos. Ha te Olaszországban szeretnél élni, akkor nem a spanyol a fontos, hiába több helyen beszélik. Ezt mondd el a szüleidnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!