Függetlenül korotoktól. Ha igen miért, ha nem miért nem iratkoznátok orvosira/ lennétek orvosok?
2013. jún. 3. 21:17
1/9 anonim válasza:
Ha érdekelne, akkor választanám, hiszen nagyon jól lehet vele keresni külföldön.
Választanám, de egyből diploma megszerzése után elhagynám az országot, itthon nem lennék orvos.
2013. jún. 3. 21:35
2/9 anonim válasza:
Nem,mert iszonyodok a vértől meg nehéz bekerülni is
2013. jún. 3. 21:36
3/9 anonim válasza:
Nem választottam, mert láttam, hogy anyám mennyit dolgozik, milyen felelősséget vállal és mennyire nem fizetik meg ezért.
2013. jún. 3. 21:36
4/9 anonim válasza:
Ha újratehetném választanám, de nincs kedvem újra érettségizni + 35-40 éves koromra végeznék. Majd a következő életemben.
2013. jún. 3. 21:44
5/9 The Other válasza:
Igen, mert világ életemben a biológia-kémia érdekelt, de a vegyész és gyógyszerész munka nekem túl "száraz". Biológiából pedig az emberrel kapcsolatos dolgok, betegségek érdekeltek/nek, az állatok és növények nem annyira.
Valamint orvosként is lehet 1000 felé szakosodni, ha valaki abszolút nem bírja a betegeket, akkor is elég sok mindent tud csinálni. Arról nem is szólva, hogy itthon és külföldön is könnyen el lehet helyezkedni vele (viszont a magyar fizetésekbe nem megyek bele, bár szerintem javuló tendencia kezdődött).
Az viszont igaz, hogy mindezért rengeteget kell tanulni és a közhiedelemmel ellentétben nem az adja a nehézséget, hogy 6 évig tart, hanem az, hogy az évek többsége elég húzós.
2013. jún. 3. 22:00
6/9 anonim válasza:
Választanám, de mégsem. Nem mondom, hogy irtózom a vértől, mert nem, de nem bírok vágni, fúrni, kötni, túrni stb. stb. Ezért nekem a gyógyszerész maradt. :)
2013. jún. 3. 22:46
7/9 anonim válasza:
Tegnap voltam fogásznál. 1 óra alatt betömött két fogat. 20.000 forintomba fájt.
2013. jún. 4. 01:15
8/9 anonim válasza:
Utolsó, jobbat mondok. Egy 5-10 perces nőgyógyászati vizsgálat is van 10-15-20 ezer forint. Vagy sokszor hallottam, hogy „csak ránézett a bőrgyógyász és elkért 10 ezer forintot"... Igen. Mari néni ingyen ránéz. Miért nem neki mutatja meg? Mert Mari néni nem ért hozzá. A szaktudást meg kell fizetni. Ilyen egyszerű. Akár tetszik, akár nem.
2015. szept. 5. 18:43
9/9 anonim válasza:
Amúgy meg azt se felejtsd el, hogy magánrendelés (ha nem, akkor pereld be). Magánrendelésen pedig: fizetnie kell a minimum egy asszisztenst, fent kell tartania a praxist (bérleti díj, rezsi stb), anyagköltség, el kell tartania a családját, sőt, akár még diákhitelt is kell visszafizetnie. Magánrendelésen pedig annyit kér, amennyit akar. És tudod mit? Igaza van.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!