Mire számíthatok ha elmegyek a munkaügyre? Mi után kapom a járadékot és hogyan alakulna ez, mert így nem folyamatos munkaviszony gondolom?
1,5év után el kellett jönnöm a munkahelyemről,mert kikészítettek és rá lettem kényszerítve a felmondásra, ami közös megegyezéssel történt(posta). 1 hónapra rá elhelyezkedtem egy maszek postán,ami tartott 2 hétig mert kissé át lettem verve.(próbaidő alatt felmondtam).
Ilyenkor mi után kapom a pénzt,vagy hogy van ez?Regisztrálnak,kapok 3hónapig x pénzt és utána?
Beregisztrálsz. Ha jól tudom, amennyiben te mondtál fel, akkor 3 hónapig nem kapsz semmit, de ez régen volt, ez változhatott.
Utána azt nézik, az elmúlt 3 évben mennyit dolgoztál, 360 nap kell minimum, minden 10 nap jogosultsági időre 1 nap álláskeresési jár, ami max 3 hónap lehet.
Te a fentiek alapján alapján 1,5 hónap körülig kapnál. Összege az utolsó egy év átlagkeresetének 60%-a.
Utána ha nem tudsz elhelyezkedni:
"Ha nem tudott elhelyezkedni, akkor úgynevezett foglalkoztatást helyettesítő támogatásra válik jogosulttá (ez egyébként az a segély, amit korábban rendelkezésre állási támogatásnak neveztek). Ennek az összege 2012. január elsejétől a mindenkori nyugdíjminimum 80 százaléka, vagyis 22 800 forint egy hónapra. Ezt azok kapják, akik úgynevezett „aktív korú nem foglalkoztatott személyek”.
Az ellátásra való jogosultságot a települési önkormányzat szociális rászorultság alapján állapítja meg. A jogosultságot évente felülvizsgálják, és a következő esztendőben csak azok kaphatnak foglalkoztatást helyettesítő támogatást, akik legalább 30 napnyi munkaviszonyt vagy legalább féléves képzést fel tudnak mutatni."
( Forrás: [link] )
szóval, ha kihelyeznek az utcára söprögetni vagy értékesítőnek és én megtagadom, onnantól kezdve nem áll velem szóba a munkaügy?kicsit gáz ami ott is megy sajnos.
Bár azt nem értem, miért nem jár ha én mondok fel.
"szóval, ha kihelyeznek az utcára söprögetni vagy értékesítőnek és én megtagadom, onnantól kezdve nem áll velem szóba a munkaügy?kicsit gáz ami ott is megy sajnos."
Igen, így van, ugyanis nem működtél velük együtt. Lehet rajta vitatkozni, de ez van....
Ahogy korábban írtam, a 3 hónappal később indított folyósítás nem biztos, hogy él még, a feltételek között nem találtam. Régebben így volt, ugyanis ha te mondasz fel, vagy ha fegyelmi okok miatt küldenek el, akkor saját döntésből, vagy önhibádból lettél munkanélküli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!