Eladóként mennyit kerestek? Nem érzitek, hogy néha nem néznek semmibe se?
minden munkában előfordul, hogy lenéznek. Egy eladótól én azt várom el, hogy normális legyen, kedves, tudja, hogy mit csinál(pl ha bemegyek egy szgépes boltba, akkor tudjon segíteni, hogy megtaláljam amit kell, szal értsen a sztech-hez), női eladóktól meg egy mosolyt elvárok, attól én is jobban érzem magam, úgy érzem, hogy foglalkoznak velem a boltban, ahol a vevőért vannak.
És persze így is lesznek bőven olyanok akik lenézik őket, azokat minél hamarabb kiszolgálják, annál hamarabb szabadulnak meg tőlük, ennyi.
24/F
Eddigi cégeknél, ahol dolgoztam az eladók minimálbért kaptak általában. Jobb esetben forgalmi jutalékuk volt még mozgóbérként. De a jutalék tudtommal csak nívósabb üzletekben jár. A lenézés sajnos egyre gyakoribb, de ennek véleményem szerint több oka van.
Egyrészt egyre kevesebb boltban találni szakmáját értő, segítőkész, szakképzett eladót. A hideg ráz azoktól, akik 9kor reggeliznek a boltban és egyik kezében a szendviccsel mutogatja az árut. Megtörtént párszor... Arról nem is beszélve, hogy az árukészletet minimálisan sem ismerik.
Tanulók is dolgoztak a kezem alatt, innen is láttam, hogy nagyon hígul ez a szakma, a fiatalok kellő motiváltság híján csak úgy járnak a suliba, de a munka büdös.
Van egy nagyon fontos dolog. A pénzes, valódi gazdag vásárlók (nem az újgazdag sznobok) nem nézik le a szakmáját értő eladót, sőt! Sok vásárlót hívtunk fel, amikor a kedvenc márkájának új kollekciója megjött, a méretét belőle félretettük. Vagy éppen lebeszéltünk valakit egy neki rosszul álló darabról. Panaszait szó nélkül, udvariasan kezeltük, nem küldtük a gyártó céghez, hanem mi intéztünk mindent. Udvariasan, elegánsan.
És a vevők névnapra hozták a kolléganőknek a virágot bonbont (milliomos asszonyok a "csóró" eladónak!), vagy csak úgy valami apróságot az egész éves figyelemért.
Szóval, ha valaki kellően alapos a szakmában, akkor annak nem kell a lenézéssel szembesülni, illetve ha mégis, akkor kikérheti magának udvariasan.
Én úgy tartom: a vevőért mindent, de nincs mindig igaza a vevőnek sem és sosem engedném, hogy a fejemen táncoljon. Csak azt lehet lenézni, aki hagyja. A határokat mindenki maga húzza meg.
Menyasszonyom egy sportboltban dolgozik Nyugat-Magyarorszag egyik megyeszekhelyen es 100e korul visz haza.
Tanitoi diplomaval rendelkezik, emellett elvegzett egy eladoi es boltvezetoi tanfolyamot is. Sajnos az is igaz h aki eladonak megy az altalaban alacsony iskolazottsagu - sokuknak erettsegijuk sincs -, ebbol fakadoan az altalanos muveltseguk, kommunikacios keszseguk is hagy nemi kivannivalot maga utan...
H megbecsulik-e? Szerencsere a vasarlok tobbsege igen, de vannak buta/sznob emberek akik rettento buta modon tudnak beszelni vele/veluk...
Persze azt en is bevallom h amig a menyasszonyom nem eladokent dolgozott en se sokra tartottam az eladokat, mert nagyon keves olyannal talalkoztam aki kedves, baratsagos, szakmajaban profi lett volna...
Viszont remelem mielobb sikerul neki szakmat valtania, mert annal joval tobbre hivatott mint h eladokent tevekenykedjen...ez a szakma az embert agyilag teljesen leepiti, es fizikailag is megterhelo heti 4-5x 11 orat allni, pakolni stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!