Bank vagy könyvelés? (többi lent)
1. Jelenleg egy könyvelőirodában dolgozom (1 éve friss diplomásként kezdtem, mérlegképest most kezdeném), ahol a szakmai fejlődésre van lehetőségem (a főnököm az egyik legjobb a megyében szakmailag), de anyagilag eléggé korlátozottak itt a lehetőségeim jelenleg.
2. Fősuli végén a szakmai gyakorlatomat egy bankban töltöttem, ahol akkor nem tudtak alkalmazni, azonban a volt főnököm nemrég felkeresett, hogy a vállalati üzletágban lenne egy nyitott asszisztensi pozíció és rám gondolt. Azóta voltam többfordulós állásinterjún a héten várom a végleges választ.(tudni kell hogy minimum két évet ebben a pozícióban kellene tölteni, utána lenne lehetőség továbblépni)
Kérdésem a következő: váltsak a könyvelésről a bankba? Fiatal vagyok egyedülálló, jelenleg a karrierre koncentrálnék és szeretnék egy biztos anyagi hátteret kialakítani magamnak.
Aki tapasztalt valamelyik, vagy akár mindkét területen azt megkérném, hogy írja meg a véleményét, melyik dologban lát több fantáziát hosszútávon?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv.: Pedro
Bankra szavaznék. Kiemelkedően lehet keresni néhány év után, előrelépési lehetőség is sok van.
Az asszisztensi pozíció nem rossz, rettentő sok anyag átfut a kezed alatt, sokat tudsz tanulni belőle - így később jobb eséllyel pályázol egyéb belső állásokra.
Mellette akár vállalkozóként is lehetsz könyvelő, ha ragaszkodsz az eredeti szakmádhoz.
Én jelenleg nem javaslom a bankot. Nehezen folynak vissza a hitelek, sokszor olvasni (és sajnos ismerőseim között tapasztalom is) lehet ezeknek leépítés a velejárója. Nem azt fogják elsőkörben elküldeni aki évek óta ott van hanem a friss arcokat. Általános tévhit aki bankba bekerül neki ott évek után nagyon jól fog menni a sora.
Könyvelő irodában sok cég megfordul (ahogy írod profi is a cég, akkor meg pláne) jobb helyzetben vagy ilyenkor, mert ott van személyes kapcsolat a cégekkel csak legyél feléjük valamennyire nyitott ezt ügyesen kihasználva szép pozicókat is el lehet csípni.
A bank nem biztos,h most jo valasztas. Rengeteg a leepites-atszervezes...persze nagyobb a szervezet,tobb a karrierlehetoseg es sokat lehet tanulni.Egy bank berezesi rendszere sokszor rugalmatlan es nem biztos,h a belso szabalyzatok mindig ugy alakulnak,ahogy az elejen megigertek.
Ha egy szakmailag elismert konyvelo keze ala bekerultel,ott hosszu tavon lehet inkabb anyagi biztonsagra szamitani,hisz ellesheted a szakmat,es kesobb onallosodni is tudsz.
Szia!
Egy jó könyvelő is szépen megkeresi a kenyerét. Talán többet is mint, hogy mink gondolnánk. Az is igaz, hogy a pénzügyi dolgokban a bankházak is jók. Tudod érdeklődj és kérdezősködj minden felől ebben a témában. Komolyan mondom a bankokban is. Mindenütt recesszió hanyatlás visszaesés van. Sok szerencsét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!