Nyári munkával mennyi fizetésre számíthatok?

Kizárólag iskolai szünetben 15 éves kortól dolgozhat szülői engedéllyel.
5-600 Ft között vannak az órabérek kb, így ha heti 40 órában dolgozol kb. leadózva nettó kb. 80ezer ft körül kapsz.
De jobban tennéd, ha bemennél érdeklődni, mert már elég későn van, és amúgy sincs túl sok esély rá, hogy kapsz munkát, mert jobban szeretnek idősebb diákokat alkalmazni.
Érdemes lenne érdeklődni.
A bruttóbéred függ a munkakörtől, míg a nettó béred függ attól is, hogy Diákmunka-közvetítőn keresztül (mint a MelóDiák) helyezkedsz el vagy a "magánúton" a szövetkezetek kikerülésével.
Ajánlom figyelmedbe a következő cikket: [link] ez a diákok munkavállalásával kapcsolatos.
A cikk 1. pontja vonatkozik a munkavállalás minimum korhatárára, míg a 7. pontja az Iskolaszövetkezetes munkavállalásra továbbá a 3-6. pontig az Egyéb típusú munkavállalásra vonatkozó előírásokat "taglalja".

A szövetkezetek nem igazán kikerülhetőek ha legális munkáról, munkavállalásról beszélünk. Ahol persze a cég is a lehető legjobban akar járni adózásilag.
Én dolgoztam ideiglenesen ismerős cégénél, és még ott is diák szövetkezeten keresztül intéztük, hogy egy ellenőrzés esetén legális legyen illetve mivel diák voltam, így érte meg legjobban a cégnek. Csinálhattuk volna bárhogy máshogy is, mégis így érte meg, talán nem véletlenül. De több más helyről is hallottam, hogy így csinálta saját cégénél, tehát hiába voltak saját emberei, akiket ő intézett, akkor is diákszövetkezeten keresztül érte meg kifizetni.
Pár éve ez így volt, szerintem ma sincs másképp, tehát nem lehet, nem érdemes kikerülni őket.
Na persze fekete munka az más dolog, én nem arról beszéltem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!