Ha állást keresek, nagyon sokat számít, hogy hanyas lett a diplomám?
Aki diploma után frissen megy állást keresni ott bizony nagypon sokat számít.
Ha egy munkahely konkrétan friss diplomásokat keres, pl gyakornoki állásokra akkor mindenképpen a diploma eredménye fog dönteni.
Egy ismerösöm végzett szálloda szakon kitünövel, 5 db 4-5 csillagos szállodába jelentekezett, mindenhova felvették.
Csak a Tescoban láttam eddig, hogy minimum 4-est kérnek.
Tőlem egy állásinterjún kérdezték meg, először azt hitték PhD-re megyek, amikor mondtam, hogy nem, akkor már fejeket vágtak, miután megtudták, hogy 3 lett a diplomám még jobban húzták a szájukat, pedig egy matekos szakon elég normális dolog, ráadásul egy sz@r hirdetésszervezői munka volt, diplomát se kértek hozzá.
Én a közigazgatásban dolgozok pályazkezdőként és nem érdekelte őket az átlagom, csak lefénymásolták és csókolom.
A jogász végzettségnél fontos igazán, ilyen állásoknál már a hirdetésben is láttam, hogy milyen szintet várnak el. Szerintem még az orvosi szakmában is fontos, ami teljesen érthető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!