Hogyan lehet úgy 1. munkát találni, ha mindenhová tapasztalot kérnek, még ha végzettség van is, de tapasztalat nincs?
Nehezen... A legegyszerűbb, ha nyári munkára mész már a suli alatt, az ott szerzett pár hónapos tapasztalatot már beírhatod. Jó, ha voltál valahol gyakornok (ez általában fizetés nélküli, vagy minimális fizetéssel járó munkát jelent, gyakorlatilag rabszolgamunka, de megtérül a befektetett energia), demonstrátorkodtál az egyetemen, vagy benne voltál bármilyen szakirányú szervezetben.
Ha egyik sem igaz rád, akkor tényleg necces a szakmádban munkát találni, bár van pár cég, amik kimondottan START-kártyás friss diplomásokat keresnek. A START-kártya jó a cégnek és neked is, érdemes kiváltani.
Nemcsak főiskolát végzetteknek nincs gyakorlatuk!
Vagy ma már alap a felsőfokú végzettség?!
Nekem van most melóm, csak az a baj, hogy ami a "beosztásom", az nem egyenlő azzal amivel más szakmákat neveznek el ugyan így!
Pontosabban:Én számviteli előadó vagyok,de szinte csak adatot rögzítek(ezt egy általános iskolás is meg tudja csinálni, igaz figyelni kell,de nem kell különösebb szakmai tudás).Viszont máshol ez a szakma rendes könyvelői végzettséget és tapasztalatot kér!
Szóval még ha meg is szerzem a végzettséget, mégsem tudok elmenni ugyan ilyen beosztású munkahelyre(ha ez megszűnik vagy kirugnak),mert nincs tapasztalatom.
Úgy hogy Kamuzol nekik nagyokat és magabiztosan a képükbe vigyorogsz..
Nyugi mert ők is ezt csinálják majd veled a próbaidőd alatt!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!