Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ott leszek a szeren szerintete...

Ott leszek a szeren szerintetek német nyelvű egyetemmel, megtalál a nagy lóvé és lehetőség?

Figyelt kérdés

2013. máj. 16. 11:28
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Na végre. :) Tessék a szak: Európa tanulmányok spec, nemzetközi kapcsolatok (Társadalomtudományi k)

Hát ha ti nem szerettek sok pénzt keresni, akkor nem. Én szeretem amit csinálok és jól is akarok élni belőle. De könyörgöm: a szakot kommentezzétek, meg a német egyetemet. A többit bízzátok rám. Köszi

2013. máj. 17. 18:34
 12/22 anonim ***** válasza:

Itthon ezzel protekció nélkül nem fogsz állást kapni. Egy nemzetközi nyelv ismerete nem elég (angol és francia a minimum mellé).

Kamu az egész szak amúgy, nem véletlenül került be az OKJ rendszerbe is.

2013. máj. 18. 00:07
 13/22 A kérdező kommentje:
Ez mesterszak. És mellette másik két idegennyelvet is beszélek folyékonyan beszélek. Az azért nem rossz szerintem. :)
2013. máj. 19. 17:55
 14/22 A kérdező kommentje:
-beszélek :D
2013. máj. 19. 17:56
 15/22 anonim ***** válasza:

Rendben van, de melyik ez a másik két nyelv? Angol és francia?

Szerintem itthon multinál van a legnagyobb esélyed, vagy követségen. Az a helyzet, hogy az ilyen végzettségű emberekből itthon tömeg van, de nincs rájuk tömegesen szükség (mondjuk, nem csoda, mivel mindenféle noname iskolák is, mint pl. a Kodolányi is államilag elismert papírt adtak, aztán kibukott, hogy az ottaniak semmit nem tudnak).

Szóval biztos, ami biztos, nézz szét az ismeretségi körödben, hogy ki tud esetleg segíteni, mert a te szakmádban nagyon nehéz anélkül.

A másik az, hogy tényleg érdemes volna csiszolnod a stílusodon, mert egy jó HR-es hamar kiszanál, teljesen mindegy, milyen papírod van. A diplomáciában, ha mondjuk azt a területed célzod meg, nagyon fontos, milyen a stílusod, hogy nyilvánulsz meg, hiszen koronás főkhöz, országok első embereihez nem szólhatsz akárhogy.

2013. máj. 20. 12:47
 16/22 A kérdező kommentje:
angol és orosz a másik kettő
2013. máj. 20. 13:44
 17/22 A kérdező kommentje:
és emellett van Németország-i munkatapasztalatom autóipari cégnél.
2013. máj. 20. 13:46
 18/22 A kérdező kommentje:
Követségen dolgozni tetszik :)
2013. máj. 20. 13:47
 19/22 A kérdező kommentje:
Na jó, köszönöm a hozzászólásokat. Én pozitívan látom a jövőt ;)
2013. máj. 20. 13:48
 20/22 anonim ***** válasza:

A franciát mindenképp szerezd be, mert az angol mellett az a másik nyelve a diplomáciának.

Nézegesd a követségek honlapjait.

Talán nem volna hülyeség az Audinál is próbálkozni (ha már autóipar), mert referenciának jó, amit írtál, de nem tudom, hogy nem mérnökként mit lehet csinálni ott a végzettségeddel.

2013. máj. 20. 13:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!