Az önéletrajzban lehet hazudni?
Szerintem nem érdemes.Biztos, hogy kiderül és nagyon nagy baj. Amit lehet: igaz tényeket egy kicsit fényezni, lakkozni. Hogy szebben csillogjon.
Hobbynál jó érdekeseket beírni (de ennek is igaznak kell lenni!!) - vagyis egy kicsit adni az egyéniségedből az önéletrajzban.
Ez nagyban függ hogy milyen állásra jelentkezel. Nekem pl (vendéglátás) soha nem telefonáltak utána az előző munkahelyeimre, valamint párom mikor külföldre költöztünk csak azért kapott meg egy szobalány állást a sokszoros túljelentkezés ellenére mert több éves magyarországi gyakorlatot írt az önéletrajzba, holott soha az életben nem csinálta. Az első napján meg is jegyezték hogy "látszik hogy profi vagy" :D
Viszont mérnöki állásra már neccesebb, porszívózni mindenki tud.
Ha el tudod végezni a munkát, még mindig jobb pár hónappal később lebukni, és akkor már nemcsak papírok alapján ítélnek meg, mint oda se kerülni. Ez az egész önéletrajzosdi csak arra jó, hogy el tudd kezdeni. Ha már pedig ott vagy, mindent bele. Persze, ne ess át a túloldalra, hogy egy szívműtétnél a műtőasztalnál derüljön ki, hogy valójában hentes vagy.
Egy mérlegképes könyvelőit nem hazudnék be, ha jól tudom az felelősséggel jár. Ha rosszul tudom, és pl valakinek nincs, de minden hozzátartozó feladatot el tud látni az illető, simán mehet. Csak trükkösen kell megfogalmazni. Pl a szaktudásba írod. Légy kreatív, el kell adnod magad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!