Ha a Fürge Diák, Meló Diák 640ft-os órabért ír akkor abból csak az adót meg az egészségügyi járulékot vonják le ugye?
Figyelt kérdés
Vagy leveszik az ő részüket is ebből a 640 ft-ból én meg keresek 300-at óránként?2013. máj. 15. 11:59
1/3 anonim válasza:
Amit neked mondanak órabért, abból természetesen már levonták a saját részüket. Diákként a bruttó béredből 16% jön le adóként, ezt ki tudod számolni. 300 forintért egyébként senkit nem alkalmazhatnak. Azt javaslom egy kicsit néz utána ezeknek, mielőtt dolgozni mész, csak hogy nehogy könnyen átverhető legyél.
2/3 A kérdező kommentje:
Értem. Szóval 532ft-ot kapok a 640-ből az adó levonása után és végül már csak az egészségügyi járulékot vonját le. Akkor ez így egész jó.
2013. máj. 15. 15:47
3/3 anonim válasza:
bruttó 640 ft, az neked nettó 538 ft-os órabér.
Ha nappali tagozatos diákként vállalsz munkát, akkor nem vonnak tőled eü járulékot.
Ezen kívül a fürgediák a béredből minden hónapban levon 500 ft-ot biztosítás címén. (a melódiák nem tudom, h levonja-e)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!