Ki hogyan jutott ki külföldre dolgozni?
"mit dolgozol?"
web fejlesztő vagyok.
"különösebb szakma nélkül (van egy diplomám de inkább hagyjuk) kevés nyelvtudással esélytelen?"
Őszintén? Igen, nagyjából esélytelen. Nem megfelelő nyelvtudással még kisegítő állás sem nagyon jut. Meg ha jut is, abból csak éldegélni lehet, továbblépni nagyon nem. És sokan ezt nem értik meg, hogy nyelvtudás nélkül vagy gyenge nyelvtudással, illetve szakma nélkül itt is nehéz.
Az öcsém, nyelvtudás és szakma nélkül 19 évesen ment ki, csak diákkorában dolgozott mezőgazdasági munkát.
3 hét után talált munkát, de nagyon keményen kellett dolgoznia, de mivel nagyon hajtós, ezért az is ment neki. 4 éve kint van, már 2 és fél éve dolgozik egy étteremben, mint manager. A nyelvet természetesen jól megtanultam, elkezdett egy sulit, nagyon jó keres, a szerelem is rátalált, szóval szerencsére neki nagyon bejött. De ehhez az kellett, hogy nagyon kitartó ember.
17:16!
Minden elismerésem, de manapság, amikor még takarítónak is jó nyelvtudás kell, az ilyen esetek nagyon ritkák. A válság előtt még volt esély nyelvtudás és semmi nélkül, de ezek az idők már elmúltak.
Az olyan történetek hogy valaki semmi nyelvtudással dolgozik .. nos ez 1000 az 1-hez. Ma már nagyon nem jó megoldás így kijönni. Saját bőrömön tapasztaltam, ugyanis én is 5 éve semmi nyelvtudással, de tele ambícióval, dolgozni akarással mentem ki Angliába. Én egy kicsit szerencsés voltam, mert volt kihez kijönni, Volt szállásom, volt mit ennem, így biztonságban voltam még úgyis hogy nem volt munkám. Munkakeresésnél is jöttek segítettek nekem, mindenhová bementem, bekopogtam. De mindenhonnan elküldtek azzal, hogy tanuljak előbb angolul, és majd ha megy szóba állnak velem. 4 hónap után már sírtam, ha újabb elutasítást kaptam. A párom (ő dolgozott) legjobb angol barátja mondta, hogy ezen nem kéne elkeserednem. Érthető hogy azokat alkalmazzák akik tudnak kommunikálni. Még takarítást is kerestem, de "sorry, nem tudsz angolul" volt a válasz...Végül egy másik angol barát segítségével kaptam part time melót. Iroda takarítás. Később tapasztaltam hogy aki takarítani akar, az csakis part time dolgozhat. 8 órási takarítási meló nagyon kevés van.. Végre dolgoztam. De ha a párom nem keresett volna jól, akkor a munkámmal sem értem volna el sokat, mert amit kerestem az a megélhetéshez nagyon kevés volt.. Lassan 5 éve vagyok kint. Több munkát kipróbáltam, végül ma is takarítok.. De szándékosan választottam ezt. Ugyanis így teljes szabadságot élvezek. Nem piszkálnak, jól elvagyok, nem hajtanak, és nincs felelősség. 1 gond van vele.. Annyira elvagyok vele, hogy egyre többet vállalok, és bár a fizetésem nagyon jó, de nincs időm szinte semmire..
Én egy lakás/szoba ügynökségnél dolgozom. Azokat a lakásokat rakjuk rendbe ahonnan elköltöztek, vagy éppen beköltöznek...
Szóval ma az a tapasztalatom, hogy kevés angollal kevés az esély a munkára is..
Gondolj bele. Én bevallom még ma sem tudok jól angolul. Elvagyok vele, de csak olyan konyha nyelven.. De ha most ilyen nyelvtudással akarnék a céghez jönni dolgozni ahol most vagyok, nem vennének fel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!