Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ért vki a munkajoghoz?

Ért vki a munkajoghoz?

Figyelt kérdés

Jelenleg egy cégnél dolgozok melyet eladtak. A dolgozók nagy részét az új tulajdonos jogfolytonossággal átveszi. Nekünk azt a tájékoztatást adták, hogy ez azt jelenti, hogy a munkaviszonyunk folyamatos marad valamint a fizetésünk sem változik.

Tehát ha az új cég nekem felmondana pl.5 hónap után a 10 évre járó végkielégítésemet ő kifizetné?Vagy van vmi kibúvó az alól, hogy ne fizessen végkielégítést vagy a fizetésem lehet kevesebb?Pl. próbaidőt határoz meg, stb. Már azt tudjuk, hogy csak beruházáscéljából 1 évig kell neki a cég és tovább adja egy multinak ebben az esetben mi történik a dolgozókkal ha a multi azt mondja, hogy neki nem kell ember?Lehetőség van arra is, hogy maradok a réginél és ő felmond nekem és kifizet mindent. Mit választanátok?MI a véleményetek erről?

2009. szept. 30. 08:14
 1/2 anonim ***** válasza:
Nagyon jól látod. A munkaviszonyod addig folyamatos, amíg valaki fel nem mond. Akkor jár a végkielégítés annyi év után amennyi eltelt a munkaszerződés megkötésétől. A munkaszerződés módosítható, de csak közös megegyezéssel, tehát kell, hogy te elfogadd az ajánlatukat. Tehát változhat a beosztásod, a fizetésed. Vagyis nincs bebetonozva, de el kell fogadnod, vagy felmond. Ha megint változik a tulajdonos, lehet, hogy azt mondja az új hogy nem kell ember, akkor az előző végkielégítéssel felmond.
2009. szept. 30. 10:16
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszi!

És ha felajánl nekem egy szerződés módosítást ami nem tetszik és nem írom alá hogyan mond fel? Létezik még összeférhetetlenségre hivatkozó felmondás?Mert azzal felmondhat és akkor nem kell fizetnie...

Vagy akkor ő nem vesz át így maradok a réginél és ő fizet.Nem?

2009. szept. 30. 11:01

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!