Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Német munka! Hogyan mükődik,...

Német munka! Hogyan mükődik, milyen iratok kellenek?

Figyelt kérdés

Jelentkeztem pár Németországi állásra,de minednhol beleütközök a Vermittlungsgutschein.Már feltettem a kérdést,hogy mi is ez,erre egy segítőkész kolega belinkelte a wikipediás magyarázatot.A szó jelentésére már elözőleg rákerestem,de mégse jövök rá, hogy mi is ez? Ez a munkavállalási engedély?De az kell még a magyar állampolgároknak,nem úgy volt,hogy eltörlik 2011től,és most csak a román,meg bulgár állampolgároknak kell?

Olyanok segitségét várom akik kint dolgoznak,vagy leglábbis tudják, hogy hogyan működik ez?

2013. máj. 8. 10:25
 1/4 anonim ***** válasza:
nem kell munkavállalási engedély! ezt mondd meg a német cégnek is, többségüknek gőze sincs arról hogy Magyarország EU-ban van, illetve azt se tudják, hogy kell-e engedély vagy sem.
2013. máj. 8. 10:34
 2/4 A kérdező kommentje:
akkor lehetséges,hogy ez a Vermittlungsgutschein nem azt jelenti.Már a munkahirdetésben benne van egy egy helyen,hogy az önéletrajz meg munkabizonyitvány mellet kérik ennek a Vermittlungsgutschein-nak a másolatát is, akkor gondolom ez a német jelentkezőkre is érvényes.
2013. máj. 8. 10:49
 3/4 anonim ***** válasza:

Vermittlungsgutschein lényege, hogy ha van ilyen papírod, akkor a közvetítő díját nem te, hanem a cég fizeti. ugyanis itt a cégek közvetítőket bíznak meg az emberek felvételére.

Azonban ezt a papírt akkor kapod meg, ha legalább 2 hónapja vagy munkanélküli Németországban. Olyan állásokat kell nézni, ahol nem kérnek ilyen papírt.

Javaslom itt nézelődj: [link]

2013. máj. 8. 12:02
 4/4 A kérdező kommentje:

utolsónak köszönöm a választ és a linket.

Egyik közvetitő azt mondta,hogy ha ingyenes közvetítést akarok akkor kell ez,ellenben 380 vonnak le a fizumból ha sikeresen találnak nekem munkat.

2013. máj. 9. 11:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!