Német munka! Hogyan mükődik, milyen iratok kellenek?
Jelentkeztem pár Németországi állásra,de minednhol beleütközök a Vermittlungsgutschein.Már feltettem a kérdést,hogy mi is ez,erre egy segítőkész kolega belinkelte a wikipediás magyarázatot.A szó jelentésére már elözőleg rákerestem,de mégse jövök rá, hogy mi is ez? Ez a munkavállalási engedély?De az kell még a magyar állampolgároknak,nem úgy volt,hogy eltörlik 2011től,és most csak a román,meg bulgár állampolgároknak kell?
Olyanok segitségét várom akik kint dolgoznak,vagy leglábbis tudják, hogy hogyan működik ez?
Vermittlungsgutschein lényege, hogy ha van ilyen papírod, akkor a közvetítő díját nem te, hanem a cég fizeti. ugyanis itt a cégek közvetítőket bíznak meg az emberek felvételére.
Azonban ezt a papírt akkor kapod meg, ha legalább 2 hónapja vagy munkanélküli Németországban. Olyan állásokat kell nézni, ahol nem kérnek ilyen papírt.
Javaslom itt nézelődj: [link]
utolsónak köszönöm a választ és a linket.
Egyik közvetitő azt mondta,hogy ha ingyenes közvetítést akarok akkor kell ez,ellenben 380 vonnak le a fizumból ha sikeresen találnak nekem munkat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!