Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A mérnökök rendelkeznek...

A mérnökök rendelkeznek akkora presztízzsel mint az orvosok?

Figyelt kérdés
2013. máj. 2. 16:55
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Igen.
2013. máj. 2. 17:17
 2/12 anonim ***** válasza:
15%
szerintem nem. Egy orvos lényegesen többet tanul, és életek múlnak rajta.
2013. máj. 2. 17:23
 3/12 anonim ***** válasza:
0%
Anyagilag sokkal jobbal is,egy orvos sajnos amikor odajut,hogy pénzt is keres már elmúlt 45 is és elmegy az élete legszebb évei,míg egy mérnök esetén már 20-n évesen is tudsz pénzt keresni eléggé szépen,és nem akkora felelősséggel mint egy orvos,nem emberek élete múlik rajtad hanem csak gépeké mondjuk.
2013. máj. 2. 17:49
 4/12 anonim ***** válasza:

Az azért attól is függ milyen mérnök, pl. aki házat épít és összedől, aki kocsit tervez és életveszélyes, aki az orvosi műszereket tervezi és rosszul működik, azon is életek múlnak, bár ezek nyilván több emberen átmennek, egy műtétet végző orvosnál pedig ott vannak 2-3-an, életveszély esetén egyedül dönt, ha hibázik, akkor vége.

Az idősebb, pl. saját tervezőirodával, stb. rendelkező mérnököknek magas a presztízsük, de egy fiatal mérnöknek aki valami világvégi kis gyárban ücsörög a pincehelységben - vagy akár munkája sincs, annak nem igazán van nagy presztízse.

Főleg ha egy kis vidéki főiskolán végzett környezetmérnök.

2013. máj. 2. 18:07
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Ismerek alkoholista orvost, és mérnököt is. Nem a végzettségeddel fogod kivívni a tiszteletet.
2013. máj. 2. 20:23
 6/12 A kérdező kommentje:
Én nem is ezzel akarom, csak érdekelt a véleményetek, mivel volt már kiábrándító tapasztalatom mindkét szakember erkölcsi magatartásával. Sőt mostanában csak azt látom, hogy azt hiszik ők bármit megtehetnek.
2013. máj. 2. 20:35
 7/12 anonim ***** válasza:

En gepeszmernok vagyok 13 eve.

Az elejen nem volt presztizs, most meg mar el kell hajtani ugyfeleket, mert nem tudok minden munkat elvallalni. Ennek ellenere jonnek sorban, mert amiket korabban terveztem nagyon jol mukodnek es ez a legjobb reklam.

Van a palyan gazember es balfek is, ezek is megelnek-sajnos. Szoval a presztizst Te fogod felepiteni szorgalommal, alazattal, tisztesseggel, szekertelemmel nem pedig a nemzeti diplomagyár helyi kirendeltsege.

2013. máj. 2. 21:35
 8/12 anonim ***** válasza:
Azért gondolják sokan, hogy az orvosnak nagyobb a presztizse, mert vele közvetlenül találkoznak. Odamegy és látja. Egy mérnök meg az esetek nagyrészében névtelen marad, de szakmán és ismeretségi körön belül igencsak nagy tiszteletnek és anyagi elismerésnek örvendenek a mérnökök.
2013. máj. 3. 07:57
 9/12 anonim ***** válasza:
35%
Dehogy kap akkora presztízst. Hallotad már vissza filmekbe azt, hogy "energietikai/villamos/vadgazda/bio stb. mérnök a férjem? Óóó valóban... ez igen!!!"? Nem hiszem! és azt, hogy "férjem orvos..." szerintem 10-ből 8 filmbe szerepel ez a mondat. Egy mérnök mérnök. Tanult 3 évig és kész. Egy orvos, jogász vagy akár egy gyógyszerész is sokkal nagyobb presztízst kap. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a doktori fokozat.
2013. máj. 4. 07:41
 10/12 anonim ***** válasza:

9-es!

Doktori fokozatot nem csak orvos kaphat, mérnök is. Mellesleg nem tudom mire alapozod hogy "egy mérnök tanult 3 évet" és ennyi. Még a mai Bsc/Msc szétbontott rendszerben aki csak a Bsc-t végzi el is 3,5 évet tanul, nem 3-mat. Aki Msc-t is az 5,5 évet, aki esetleg emellé még egy szakmérnökit is csinál az 7,5 évet, vagy ha doktorál akkor hasonló. Hülyeségeket ne mondjunk már..

2013. máj. 4. 13:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!