A mérnökök rendelkeznek akkora presztízzsel mint az orvosok?
Az azért attól is függ milyen mérnök, pl. aki házat épít és összedől, aki kocsit tervez és életveszélyes, aki az orvosi műszereket tervezi és rosszul működik, azon is életek múlnak, bár ezek nyilván több emberen átmennek, egy műtétet végző orvosnál pedig ott vannak 2-3-an, életveszély esetén egyedül dönt, ha hibázik, akkor vége.
Az idősebb, pl. saját tervezőirodával, stb. rendelkező mérnököknek magas a presztízsük, de egy fiatal mérnöknek aki valami világvégi kis gyárban ücsörög a pincehelységben - vagy akár munkája sincs, annak nem igazán van nagy presztízse.
Főleg ha egy kis vidéki főiskolán végzett környezetmérnök.
En gepeszmernok vagyok 13 eve.
Az elejen nem volt presztizs, most meg mar el kell hajtani ugyfeleket, mert nem tudok minden munkat elvallalni. Ennek ellenere jonnek sorban, mert amiket korabban terveztem nagyon jol mukodnek es ez a legjobb reklam.
Van a palyan gazember es balfek is, ezek is megelnek-sajnos. Szoval a presztizst Te fogod felepiteni szorgalommal, alazattal, tisztesseggel, szekertelemmel nem pedig a nemzeti diplomagyár helyi kirendeltsege.
9-es!
Doktori fokozatot nem csak orvos kaphat, mérnök is. Mellesleg nem tudom mire alapozod hogy "egy mérnök tanult 3 évet" és ennyi. Még a mai Bsc/Msc szétbontott rendszerben aki csak a Bsc-t végzi el is 3,5 évet tanul, nem 3-mat. Aki Msc-t is az 5,5 évet, aki esetleg emellé még egy szakmérnökit is csinál az 7,5 évet, vagy ha doktorál akkor hasonló. Hülyeségeket ne mondjunk már..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!