Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyire nehéz Budapesten...

Mennyire nehéz Budapesten egyedülálló anyukaként munkát találni?

Figyelt kérdés

Szeretnék felköltözni Pestre, mert így vidéken 2 éve hiába keresek munkát, nincs semmi érdemleges - már csak időbeosztás miatt sem tudok bármit elvállani a gyerek mellett.

Lehet, hogy lenne rá anyagi lehetőségem/segítségem, hogy kivegyek egy albérletet a fővárosban.

Sajnos se érettségim sem szakmám nincs, mert idő előtt abbahagytam a sulit, de szeretnék majd emellett mindenképp valamit tanulni is.

Nyilván Pesten sincs kolbászból a kerítés, de mindenképp szeretnék már lépni valamit, mert itt nem látok semmi lehetőséget.

Mennyire nehéz így munkát találni ovis korú gyerekkel egyedül?

2013. ápr. 30. 00:04
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Semmi szaktudásod vagy papírod nincs, az olyan munkák amikre felvennének minimálbéresek, és egy állásra kapnak úgy 50 jelentkezést. Majd szerinted pont téged választanak ki, aki előre kiköti, hogy mondjuk reggel 9 és du. 3 között hajlandó csak dolgozni?
2013. ápr. 30. 00:19
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

ha optimista vagyok, akkor azt mondom, hogy alig van esélyed.

ha realista, akkor azt, hogy esélyed sincs.

nem a gyerek miatt, hanem amiatt, hogy még a fostos érettségid sincs meg, de azzal se lenne sok esély.

BP-n tuti több munka van mint vidéken, ha eléggé talpraesett vagy, akkor talán meg tudsz fogni valamit, de fennmaradni nem nagyon tudnál belőle szerintem.

2013. ápr. 30. 00:20
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Tételezzük fel, hogy kapsz egy minimálbéres állást, 64 nettó. Ebből fogod tudni fizetni a lakás? 10500Ft rögtön a bkv bérlet ára havonta!
2013. ápr. 30. 07:10
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Végzettség nélkül? Emberek tucatjai vannak munka nélkül szakmával, diplomával, nyelvtudással...

Esetleg takarítónőként. De nappalos takarítói munkát kifogni meg baromi nehéz, ezek is több műszakba mennek.

Az albérletre nem tudom mennyit gondoltál, már kisebb lakások sincsenek 40+rezsi alatt havonta. A bérlet valóban 10 500/hó. Ezzel már fél havi fizetést el is költöttél és még nem csináltál semmit...

Mindenesetre sok szerencsét!

2013. ápr. 30. 07:40
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Ennyi tudással, 0!
2013. ápr. 30. 12:16
 6/7 A kérdező kommentje:

Hát tisztában vagyok ezekkel, ezeket is számításba vettem.

Azt is tudom, hogy sokan vannak hasonló helyzetben, rugalmasabb időbeosztással és százszorta magasabb iskolai végzettséggel.

De már régebben is lehetett volna pár lehetőségem Pesten, viszont a oda-vissza út eleve úgy elvenné az időm, illetve az utazási költségek is, hogy nem érné meg/nem tudnám bejárósan megoldani. Ezek tekintetében is gondoltam a költözésre.

Itt is albérletet fizetek (részben én, mert sajnos jelenleg a családom segítségére szorulok anyagilag) és sajnos videéken is 50-60ezerre kijövök havonta lakbérrel és rezsivel. Pedig kis lakásban lakunk.

Viszont itt még minimális esélyét se látom a munkalehetőségnek.

Ezeket figyelembe véve, ugyanannyi anyagi teherrel járna a fővárosban laknom, mint itt.

Márpedig nem élhetek és nem is akarok a családom nyakán örökké, ezért is szeretnék lépni. Megértem a negatív válaszokat és nagyjarésztsajnos egyet is értek velük,csak itt még ennyi lehetőséget sem látok a változásra, ezért gondolom, hogy mindenképpen lépnem kell.

2013. ápr. 30. 14:37
 7/7 anonim válasza:
én a helyedben elkezdenék tanulni... sőt, már rég elkezdtem volna mondjuk egy esti/levelezős érettségit... vagy esetleg egy szakmát... ilyenben nem gondolkodtál?
2013. máj. 3. 21:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!