Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Bértárgyalás részleteiben...

Bértárgyalás részleteiben tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés
Megpályáztam egy olyan közalkalmazotti munkakört ahol a jelenlegi bruttó bérminimum 142000Ft (nettó 93000Ft). Ez jó lenne, csak sajnos 110km-t kéne naponta ingáznom ami kb. 70000 forint üzemanyagköltség. Ehhez jön hozzá a 30 ezer lakhatás és a havi 30 ezer forint étkezés. Még ha fizetnek 9Ft/km térítést akkor is bőven mínuszba jövök ki. Legalább 200-210 bruttót kéne kérnem (nettó 135000Ft), de nem tudom, hogy ez mennyire reális. A munkához alap BA diploma kell és egy nyelvvizsga. Egy vidéki kisvárosban lenne az állás. Nem szeretnék pofátlan se lenni, de úgy meg nem mehetek el dolgozni, hogy szinte kevesebb marad mintha otthon ülnék. Ti mit tennétek? A válaszokat előre is köszönöm.

2013. ápr. 27. 22:34
 1/6 anonim ***** válasza:

bértábla van, szóval teljesen kizárt a béralku. Ezt nem a munkáltató dönti el.

Más munka után kell nézned.

2013. ápr. 27. 22:38
 2/6 A kérdező kommentje:
Én úgy tudtam, hogy többet adhatnak ha van rá keret, csak a minimumnál kevesebbet nem.
2013. ápr. 27. 22:40
 3/6 anonim ***** válasza:

A béralkut eleve jobb, ha el is felejted. Még multinál sem nagyon van. Mert ha más elvállalja olcsóbban, akkor már ő nyert. Az a legjobb, ha tudod előre, mennyit szándékoznak adni, és annyit kérsz.

Egyébként sem érdekel senkit, hogy mennyit fizetsz a lakásért, a kajáért, meg a bejárásért. Ha ez így működne, akkor mindenki 200-300 e Ft-ot keresne, de ugye a minimálbér nem ennyi.

Egyébként ha napi 110 km-t ingáznál, nem jönne ki a benzin 70.000 Ft-ból, ezt hogy számoltad ki?

A közalkalmazotti munkakörökről meg egyébként is annyit érdemes tudni, hogy már rég megvan, hogy kit vesznek fel, csak meg kellett hirdetni.

2013. ápr. 27. 22:51
 4/6 anonim ***** válasza:
A bártáblánál tól-ig határok vannak. Végzettség és ledolgozott évek alapján. Nem tudom pontosan, keresd meg, fent van a neten. De nem nagy a mozgásterük 20-30.000 bruttó körül van.
2013. ápr. 27. 22:53
 5/6 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm. Motorral is járnék, az kevesebbet fogyaszt.
2013. ápr. 27. 22:57
 6/6 anonim ***** válasza:
A közalkalmazotti bértábla elég rugalmatlan. Albérlet-támogatást kérhetsz esetleg, a költözést is érdemes lehet megfontolni.
2013. ápr. 28. 07:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!