Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » AP/AR analyst mit csinál?

AP/AR analyst mit csinál?

Figyelt kérdés
Nagyjából sejtem, de a nagyjából az kevéske. Érdekelne, miket csinál, mondjuk napi, vagy havi szinten.
2013. ápr. 22. 21:30
 1/6 anonim ***** válasza:

Accounts payable, accounts receivable. Gondolom kis cég lehet, ha egy személyben kell mindkettőt csinálni.

AP kezeli a kintlévőséget, magyarul, hogy fizessenek a cégnek. Telefonálgatsz, emailezel, hogy küggyék.

AR a beszállítók kifizetéseit intézi. A vállalat rendszerében pakolgat, és jó sokat telefonálgat, e-mailezik, hogy jóvá legyenek hagyva.

2013. ápr. 22. 21:46
 2/6 anonim ***** válasza:
Természetesen fordítva vannak a megnevezések... késő van ;P
2013. ápr. 22. 21:50
 3/6 A kérdező kommentje:
Nagyjából én is ennyit tudok róla, ez nem tűnik valami bonyolult dolognak, meg így általános elvárásnak csak 2 évnyi gyakorlatot kérnek ahogy olvasgattam. Könyvelői tapasztalat előny. Ami esetemben jó is lesz. Csak ez a dolog egyik fele. A másik, hogy azért ehhez elég fluent english kell egy nagy cégnél már. Nem azt mondom hogy hülye vagyok angolból... de ha mondjuk napi 20 szállítót kell zargatni tegyük azt japánban, azért az egy kicsit magasabb nyelvtudást igényel szerintem.
2013. ápr. 22. 22:02
 4/6 anonim ***** válasza:
Nem igazán. Ha egy középfokú nyelvvizsgán el tudtál beszélgetni, akkor itt is el fogsz. A japán beszállítók pont lesz@rják, hogy melyik múlt időt használod. Egyszerű múltban tökéletes lesz minden korábban töltött helyzet.. A szókincs pedig a logisztikából kell kb 30 szakszó, a cég tevékenységéből adódó mondjuk még 5 szó, és már jó is vagy, nem fogsz mást használni. Rengeteg telefon hívás lesz, de mindegyik ugyanarról szól. Mikor, hova, érkezik, mennyibe kerül, mikor lesz fizetve.
2013. ápr. 22. 22:08
 5/6 A kérdező kommentje:
ÉS az INCOTERM-ek? Vagy azt már a logisztika csinálja ?Bár az első 100 után már gondolom amúgy is mindegy :D
2013. ápr. 22. 22:13
 6/6 anonim ***** válasza:

Kb 3 incotermet fogtok használni. EXW, DDP, talán más nem is lesz.

Amúgy nincs összesen sem sok, talán 20 db, ráadásul tök logikus, mert a betűk mozaikként funkcionálnak, szóval kitalálható a jelentésük. Ha nagyon nem megy, akkor meg megnézed a táblázatod :P

2013. ápr. 22. 22:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!